Τι ισχύει για τους αναπληρωτές τις ημέρες της απεργίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/11/2016 - 23:07 | Author: Newsroom

για τους την ημέρα της ; (χρήματα, ένσημα, μόρια προϋπηρεσίας)

Οι αναπληρωτές την ημέρα που απεργούν χάνουν ένα ημερομίσθιο , το οποίο υπολογίζεται ως το πηλίκον του μηνιαίου μισθού δια του αριθμού των εργάσιμων ημερών μηνιαίως (1/30 για κάθε ημέρα απεργίας), ας πούμε δηλαδή κατά μέσο όρο 4050 ευρώ περίπου, συγκεκριμένα το 1,2 του ημερομίσθιου.
Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο 78/13-10-2011 του ΙΚΑ οι αναπληρωτές (όλοι, τακτικού προϋπολογισμού, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ) χάνουν και το ένσημο την ημέρα της απεργίας. Στις περιπτώσεις των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ το ένσημο αφαιρείται από την κεντρική πλατφόρμα καταγραφής και υπολογισμού των ενσήμων ενώ στην περίπτωση των αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού από τις κατά τόπους διευθύνσεις.
Τα μόρια της προϋπηρεσίας υπολογίζονται κανονικά όμως και δεν “αφαιρείται” προϋπηρεσία τις ημέρες της απεργίας. Η προϋπηρεσία υπολογίζεται κανονικά και προσμετράται από τις κατά τόπους διευθύνσεις.
Γενικά κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τη διεύθυνση του σχολείου του για το αν θα απεργήσει ή όχι. Από καμία νομοθεσία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αλλά απλά εναπόκειται στην πρόθεση του κάθε συναδέλφου. Τις ημέρες της απεργίας επίσης είναι αντιδεοντολογικό και αντισυναδελφικό να συμπληρώνουν οι συνάδελφοι που δεν απεργούν τα κενά του σχολικού προγράμματος.
Όλα αυτά που “χάνονται” τις ημέρες της απεργίας βέβαια, είναι “ψίχουλα” μπροστά σε όσα παίζονται, διακυβεύονται και σχεδιάζονται για το εργασιακό μας μέλλον…
Όλοι στην απεργία της Πέμπτης 24/11.
Όλοι στους αγώνες για τα δίκαια και πάγια αιτήματα του κλάδου και της εκπαίδευσης.
Όλοι για όλους..

Δημήτρης Παπαδημητρίου, γενικός γραμματέας Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Loading...
  • europalso

    ideascentral