Τι ισχυει για την τοποθέτηση αναπληρωτών σε άλλες περιοχές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/09/2014 - 18:36 | Author: Newsroom

Τι προβλέπεται για την τοποθέτηση αναπληρωτών σε άλλες περιοχές

Η μετακίνηση μπορεί να δημιουργεί θέματα ηθικής τάξης

Κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις να προσλαμβάνονται περισσότεροι αναπληρωτές απ’ ότι είναι τα λειτουργικά κενά σε διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα οι προσληφθέντες να μετακινούνται σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εντός της Περιφέρειας.

Η μετακίνηση μπορεί να δημιουργεί θέματα ηθικής τάξης, καθώς μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να έχει δηλώσει την περιοχή όπου μετακινούνται οι υπεράριθμοι αναπληρωτές και να μην προσληφθεί, ωστόσο πρόκειται για νόμιμη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ν. 4229 αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους και μειωμένου ωραρίου που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι δυνατόν να διατεθούν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εντός της Περιφέρειας ή με απόφαση του υπουργού Παιδείας σε άλλη Περιφέρεια από αυτή που έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη επειγούσων και άμεσων αναγκών του ίδιου ή και άλλων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τη σύμφωνη γνώμη των ιδίων και των αρμοδίων περιφερειακών διευθυντών.

Στο νομό Έβρου προσελήφθησαν 23 αναπληρωτές της ειδικότητας ΠΕ71 μέσω ΕΣΠΑ και τοποθετήθηκαν αποκλειστικά σε Τμήματα Ένταξης και σε Ειδικά Σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, καλύφθηκε το σύνολο των κενών και τοποθετήθηκαν οι 19 από τους 23 αναπληρωτές, με αποτέλεσμα να μείνουν μετέωροι 4 εκπαιδευτικοί.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζήτησε να τοποθετηθούν όσοι δεν καλύψουν θέσεις σε δομές της Ειδικής Αγωγής στην Ροδόπη. Σχεδόν οι μισοί από τους εκπαιδευτικούς δήλωσαν να μετακινηθούν. Για να μην υπάρχουν σκιές στην όλη διαδικασία η μετακίνηση στη Ροδόπη θα γίνει με βάση τα κριτήρια τοποθέτησης των αναπληρωτών.

Δηλαδή οικογενειακή κατάσταση, αριθμό μορίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νομό Έβρου μπορεί να καλύφθηκαν τα κενά στις δομές της Ειδικής Αγωγής ωστόσο υπάρχουν αρκετά κενά στη Γενική Εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται 19 δάσκαλοι, 8 στο πρωινό πρόγραμμα και 11 σε Ολοήμερα μέσω ΕΣΠΑ ενώ αυξημένες είναι και οι ανάγκες σε νηπιαγωγούς καθώς απαιτούνται 14 προσλήψεις 14 νηπιαγωγών.

Όπως έχει γράψει το news.gr, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κενών που έχουν όλες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με ενημέρωσή μας αναμένεται να προχωρήσει σε 3000 προσλήψεις αναπληρωτών εντός της εβδομάδας.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral