ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ Ε.Ε.Π.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/11/2016 - 13:43 | Author: Newsroom

Αθήνα 8/11/2016
Αρ.Πρωτ.597

Θέμα: «Συνάντηση του συντονιστικού αναπληρωτών του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού
Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ) με τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ σχετικά με την καθυστέρηση κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) από το ΑΣΕΠ»
Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με τον αντιπρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Λασκαράτο.

Από το ΣΕΕΠΕΑΑ παραβρέθηκαν η πρόεδρος κ. Μπουλμέτη και δύο μέλη του Δ.Σ. η κ. Μπελέτη και η κ. Κοπανάκη, αναπληρώτριες. Τα δύο βασικά αιτήματα αφορούσαν στην άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας της κύρωσης των πινάκων αναπληρωτών ΕΕΠ από το ΑΣΕΠ για την Περιφέρεια Αττικής και στο έγκαιρο σχεδιασμό για την επόμενη σχολική χρονιά με βάση τους ενιαίους πίνακες.
Ο κ. Λασκαράτος μας ενημέρωσε ότι έως την Παρασκευή 11/11/2016 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης και των τελευταίων 28 ενστάσεων ΕΕΠ για την Αττική. Παράλληλα, τελειώνουν και τις ενστάσεις των υπόλοιπων Περιφερειών.
Επισημάναμε την καθυστέρηση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαδικασίας και την έλλειψη στελέχωσης των σχολικών μονάδων και των ΚΕΔΔΥ με τις ειδικότητές του ΕΕΠ. Ο κ. Λασκαράτος απάντησε ότι τους ζητήθηκε να αναλάβουν έναν τόσο μεγάλο όγκο δουλειάς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, σε όλη αυτήν την αργοπορία συνέβαλαν το γεγονός της καθυστέρησης της εγκυκλίου προσλήψεων και ότι μέχρι τις 09/09/2016 υπήρχε περιθώριο ενστάσεων, επομένως, δε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πριν από αυτή την ημερομηνία. Όσον αφορά τις ενστάσεις τόνισε πως ήταν πιο δύσκολες σε σύγκριση με των εκπαιδευτικών. Παρόλο που είχαν τη συνδρομή υπαλλήλων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και εργάζονταν τα περισσότερα τμήματα του ΑΣΕΠ για το σκοπό αυτό δεν ήταν εφικτό να επιταχυνθεί η διαδικασία.
Αναφερθήκαμε στα υποστελεχωμένα ειδικά σχολεία και ΚΕΔΔΥ καθώς και στις ανάγκες μαθητών στην περιφέρεια της Αττικής, η οποία έχει το μεγαλύτερο αριθμό μαθητικού πληθυσμού. Τονίστηκε ότι ειδικά στα ΚΕΔΔΥ προέχει να βγουν οι γνωματεύσεις μαθητών της Γ΄ Λυκείου μέχρι το Φεβρουάριο. Ενημερώσαμε ότι από τη στιγμή που θα κυρωθούν οι πίνακες υπάρχει κι άλλη καθυστέρηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση μέχρι να αναλάβουν υπηρεσία οι αναπληρωτές και πολλοί συνάδελφοι ΕΕΠ στερούνται το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ λόγω μικρών χρονικών διαστημάτων απασχόλησης.
Στη συνέχεια ζητήσαμε διευκρινίσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το επόμενο σχολικό έτος με στόχο την κύρωση ενιαίου πίνακα αναπληρωτών. Ο κ. Λασκαράτος διευκρίνισε ότι το ΑΣΕΠ θα εξετάσει μόνο τις ενστάσεις που θα κατατεθούν και τόνισε ότι όλη η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα από πλευράς υπουργείου.
Ολοκληρώνοντας, ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Ειδική εκπαίδευση και στους συναδέλφους αναπληρωτές και τόνισε ότι ο στόχος πρέπει να είναι οι μόνιμοι διορισμοί και πως αν προκηρυχθεί διαγωνισμός καλό θα είναι να ξεκινήσει από νωρίς αυτή η διαδικασία. Προέτρεψε μάλιστα την Ομοσπονδία και τους συλλόγους να υποδείξουν την προτεραιότητα και την αναγκαιότητα πλήρωσης μόνιμων θέσεων στην Ειδική Εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral