Τί είπε ο Υπ Παιδείας για τις αλλαγές στις Πανελλήνιες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/05/2016 - 15:49 | Author: Newsroom

Τί είπε ο Υπ Παιδείας για τις αλλαγές στις πανελλήνιες

iPaideia.gr

Σχετικά με δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία κ. Αντώνη Λιάκου για την καταστροφική επίδραση των πανελλαδικών εξετάσεων στην ομαλή λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης

Ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή:

“… στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου που διεξάγεται για την Παιδεία, το σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού, με στόχο την ανεύρεση του βέλτιστου συστήματος εισαγωγής, το οποίο και θα αποτελεί το επιστέγασμα ενός ποιοτικού σχολείου σε όλες τις βαθμίδες του. Ήδη προτάσεις έχουν κατατεθεί που αφορούν σε αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε όλους ανεξαίρετα τους μαθητές, στην αναβάθμιση του ρόλου του Λυκείου αλλά και στη δημιουργία ενός συστήματος πρόσβασης αντικειμενικού και αξιόπιστου. Από τις προτάσεις αυτές, θα διαμορφωθεί και ένα πλαίσιο για τις αλλαγές αυτές εκεί όπου είναι απαραίτητο να γίνουν, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογηθούν και οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

“Σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 47464/Δ2/21-03-2016 Υπουργική Απόφαση, ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους για τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίστηκε η 11η Μαΐου 2016 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου 2016.”

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση και ΕΔΩ την απάντηση

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral