ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΑΣΕΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/07/2014 - 17:04 | Author: Newsroom

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο θέμα των μηχανογραφικών και την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή τους τα μεσάνυχτα, είπε:

«Σήμερα είναι η τελευταια ημέρα της κατάθεσης και της οριστικοποίησης που κάνουν οι υποψήφιοι.

Το 75% των υποψηφίων είχε καταθέσει μέχρι το πρωί τις επιλογές του. Δεν θα δοθεί καμία παράταση.»

Για το θέμα των μετεγγραφών είπε:

«Το ποιός δικαιούται μετεγγραφής το λέει ο νόμος και κανένας υπουργός δεν είναι σε θέση να τον αλλάξει. Ο νόμος είναι υπερβολικά γενναιόδωρος. Τον συμπληρώσαμε εμείς με μια ρύθμιση για τους φτωχούς συμπολίτες μας. Η ρύθμιση του Μαϊου δεν έχει όρια. Δίνει δικαίωμα σε όποιον υπάγεται στις προβλέψεις της να πάρει μεταγγραφή στο τμήμα που είναι κοντά στον τόπο κατοικίας του.»

Για τα σχολεία και τις ελλείψεις σε προσωπικό ο υπουργός Παιδείας είπε: «Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα 4 ακριτικά νησιά και από την επίσκεψη αυτή υπαγόρευσα δυο νομοθετικές ρυθμίσεις. Μοριοδότηση όσων καθηγητών και δασκάλων δέχονται να πάνε να υπηρετήσουν σε αυτά τα σχολεία και το ενδεχόμενο να μην μετρήσει η επετηρίδα για κάποιον που είναι χαμηλά σε μόρια αλλά θέλει να πάει σε ακριτικό νησί.»

Για την διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε: «Δεν μπορώ να πω τίποτα μέχρι να πάρουμε την πρώτη φάση της αξιολόγησης. Θα την πάρουμε στις 4 Αυγούστου την τελική αξιολόγηση.»

Για την στάση του απέναντι στην τρόικα και τις επιταγές της είπε: «Από την πρώτη στιγμή είπα ότι θα σεβαστώ τις συμφωνίες της χώρας. Όμως τις μάχες πρέπει να τις δίνουμε όπου μπορούμε. Ήδη η Ελλάδα είναι στην μεταμνημονιακή εποχή.»

Για τους αδιόριστους του ΑΣΕΠ που ταλαιπωρούνται εδώ και 6 χρόνια είπε: «Το θέμα αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Δεν ξέρω να το απαντήσω!»

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε:

«Υπάρχει ένα συνταγματικό ορόσημο. Ο Φεβρουάριος του 2015. Είμαστε υποχρεωμένοι όσοι έχουμε αναλάβει ευθύνες να σεβόμαστε αυτό το χρονικό ορόσημο του Συντάγματος.»

Χαρακτήρισε έξυπνη την κίνηση Τσίπρα για την συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα, αλλά είπε ότι πήγε χαμένη γιατί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κείμενο,

Για την Ελιά, είπε ότι ευδοκίμησε την Ανοιξη και η απόφαση του ΠΑΣΟΚ για το Ιδρυτικό Συνέδριο το Φθινόπωρο με κάλυψε.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ newsit.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral