Τι απαντά το Παιδείας για την ανάκληση της σύνταξης σε εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/08/2016 - 17:54 | Author: Newsroom

Πίσω στα σχολεία καλούνται να επιστρέψουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που παραιτήθηκαν, κινδυνεύοντας σε αντίθετη περίπτωση να μην πάρουν σύνταξη, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου».

Οι διατάξεις δύο άρθρων που η κυβέρνηση ψήφισε με σκοπό να απαλλάξει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα αποχωρούσαν φέτος από τις μειώσεις συντάξεων που προκαλεί ο νόμος Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό δεν θα ισχύσουν και όσοι δεν ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι αύριο 31/8/2016 κινδυνεύουν όχι να πάρουν ψαλιδισμένη σύνταξη αλλά να μην πάρουν καθόλου.

Τι απαντά το υπουργείο

Το υπουργείο ωστόσο, απάντησε στο δημοσίευμα το μεσημέρι της Τρίτης χαρακτηρίζοντάς το «απολύτως ψευδές». Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο:

«Η συντριπτική πλειονότητα των 1.350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα.

Το θέμα δημιουργείται για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως 4/5/2016. Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία, όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου. Για τον λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016».

Πηγή: News.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral