Τι αναμένουμε αυτή τη βδομάδα για την κάλυψη κενών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2015 - 11:34 | Author: Newsroom

Μπορεί τα σχολεία μας να άνοιξαν σήμερα λόγω των εκλογών, όμως από αύριο θα επανέλθει η ίδια μουντή εικόνα με τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς και κλειστά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία στην Κρήτη τουλάχιστον…

Η υπομονή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών έχει εξαντληθεί και σίγουρα όλοι κρέμονται από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν για τις προσλήψεις δασκάλων, δηλ. αν θα γίνει μεγάλη α φάση, από το αν θα είναι διαθέσιμες οι πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς είναι γνωστό ότι φέτος οι πιστώσεις για ολοήμερα είναι μόλις 420.

Για νηπιαγωγούς υπάρχουν για ολοήμερα 820 πιστώσεις, αλλά τα κενά είναι πολύ περισσότερα και εντοπίζονται και σε κλασσικά νηπιαγωγεία.

Δύσκολα θα γίνουν προσλήψεις ειδικοτήτων αυτή τη βδομάδα, καθώς το Υπουργείο έχει πει ότι θα καλύψει σε πρώτη φάση δασκάλους, νηπιαγωγούς και από τη δευτεροβάθμια ειδικότητες που σχετίζονται με τις πανελλήνιες.

Επίσης η ειδική αγωγή θα περιμένει μόνο τους πίνακες αυτή τη βδομάδα…

Σημειώνουμε ότι οι διαθέσιμες μέχρι στιγμής πιστώσεις ΕΣΠΑ είναι για ΕΑΕΠ 2250, για Ειδική Αγωγή 3.200, για Παράλληλη 2.800 και για ΖΕΠ 450.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Υπουργείου, υπάρχουν 3000 πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό και 4000 πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

e-mesara.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral