Τί αλλάζει στις ρυθμίσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2017 - 10:01 | Author: Newsroom

Μετά από επικοινωνία που είχε η ΕΣΑμεΑ με το υπουργείο Παιδείας δόθηκε τελικώς ρητή διαβεβαίωση ότι θα απαλειφτεί η προϋπόθεση στην υπουργική απόφαση για ύπαρξη γνωμάτευσης με τον όρο εφ’ όρου ζωής αναπηρία σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών
Όπως είναι γνωστό, όλο το τελευταίο διάστημα η Ε.Σ.Α.μεΑ.

έχει εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της τόσο για την τροπολογία για τις εκπαιδευτικών όσο και για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, με επιστολές, διαβήματα κλπ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το πιστοποιητικό αναπηρίας του εκπαιδευτικού με αναπηρία ή εκπαιδευτικού γονέα τέκνου με αναπηρία πρέπει να είναι σε ισχύ, είτε από ΚΕΠΑ, ΑΝΥΕ, ΑΣΥΕ, νομαρχιακή επιτροπή κλπ., σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις.

Τέλος αίρεται ο ρατσιστικός αποκλεισμός ότι οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία δεν μπορούν να εργαστούν σε ΚΕΔΥΥ και σε παράλληλη στήριξη.

Τέλος συμφωνήθηκε εντός του προσεχούς άμεσου διαστήματος να υπάρξει συνάντηση υπουργείου και Ε.Σ.Α.μεΑ. προκειμένου να συζητηθούν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία καθώς και στους εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας που είναι άτομα με αναπηρία. Η διαβούλευση και η συνεργασία του υπουργείου με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να γίνει η βάση των αλλαγών στην εκπαίδευση. Ευελπιστούμε στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός τις επόμενες ημέρες με την εκπαιδευτική κοινότητα για τα θέματα της Ειδικής Εκπαίδευσης να μην αποκλειστεί η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral