Τί αλλάζει στις προσλήψεις αναπληρωτών από φέτος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/09/2015 - 10:47 | Author: Newsroom

Νέα δεδομένα στις προσλήψεις αναπληρωτών από φέτος, με αρχή από την Ειδική Αγωγή…

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Λογοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές κ.α) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τα Ειδικά Σχολεία και όχι μόνο, δεν θα γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας όπως γινόταν πάντα, αλλά από τις Αιρετές Περιφέρειες.

Το μέρος του ΕΣΠΑ που αφορούσε τις συγκεκριμένες προσλήψεις πέρασε με το νέο ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες και ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι προάγγελος και άλλων μετακινήσεων πιστώσεων ΕΣΠΑ προς τις αιρετές Περιφέρειες ή είναι η απαρχή για να ξαναγίνουμε Δημοδιδάσκαλοι!

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, με τον οποίο επικοινώνησε το “e-mesara.gr”, λέγοντας μας ότι έχει υπογράψει ένα σεβαστό ποσό για τις παραπάνω προσλήψεις.

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Ζ. Κ. e-mesara.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες τα οποία αναφέρουν, λανθασμένα, πως οι προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για τα Ειδικά Σχολεία και γενικά για δομές Ειδικής Αγωγής, δεν θα γίνουν από το Υπουργείο Παιδείας, όπως γινόταν πάντα, αλλά από τις Αιρετές Περιφέρειες, θέλω να τονίσω πως οι προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. γινόντουσαν και θα γίνουν και φέτος από το Υπουργείο Παιδείας και μόνον.

Αυτό που άλλαξε φέτος είναι η κατάργηση των 3 Αξόνων του ΕΣΠΑ και η μεταφορά των τεχνικών παραμέτρων στις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες έχουν προβεί ήδη στη σύνταξη 13 τεχνικών δελτίων με τη συνδρομή του Υπουργείου Παιδείας.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών λοιπόν, όλων των αναπληρωτών, εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. θα γίνουν όπως πάντα από το Υπουργείο Παιδείας,. Αυτό δεν αλλάζει.

Τώρα όσον αφορά στα Κοινωφελή Προγράμματα του ΟΑΕΔ, εκεί δεν ομιλούμε για πρόσληψη αναπληρωτών, αλλά για πρόσληψη προσωπικού προς απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Μάλιστα η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει προσφύγει κατά αυτών των προσλήψεων και αναμένουμε την απόφαση του Στ Ε. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και καλό θα ήταν πριν αναγραφεί κάτι να διασταυρώνεται προς αποφυγή συγχύσεων και παρεξηγήσεων, ιδίως σ αυτή την ιδιαίτερη από κάθε πλευρά χρονική περίοδο.

Βασίλης Βούγιας 10/9/2015

seepea-stella

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral