Θεσσαλία: Σε ψηφιακή εποχή τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2017 - 11:25 | Author: Newsroom

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται όλα τα σχολεία στη Θεσσαλία με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, μετά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τη Διαχειριστική Αρχή και με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού όλα τα σχολεία στη Θεσσαλία θα έχουν συστήματα πληροφορικής, ενώ το όλο έργο χρηματοδοτείται με 5,5 εκατ. ευρώ και αφορά σε ψηφιακό εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί σε 973 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας και αναμένεται να επωφεληθούν περίπου 96.000 μαθητές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού «η Περιφέρεια θα διενεργήσει τον διαγωνισμό, αλλά οι διαδικασίες θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα από το Υπουργείο Παιδείας για την προμήθεια του εξοπλισμού στα σχολεία της Θεσσαλίας», ενώ διευκρίνισε ότι «αντίστοιχος εξοπλισμός ύψους 2,6 εκατ. ευρώ έχει ήδη τοποθετηθεί σε όλα τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλίας».

Είχε προηγηθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, η χαρτογράφηση των αναγκών εξοπλισμού των υποδομών εκπαίδευσης, μετά από μακρά διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την ποιοτική αποτύπωση των υποδομών για τη λήψη αποφάσεων για ενεργοποίηση δράσεων προμήθειας/αναβάθμισης αναγκαίου εξοπλισμού. Κατά τη διάρκεια της χαρτογράφησης διαπιστώθηκε ελάχιστος και πεπαλαιωμένος απαραίτητος εξοπλισμός στον Τομέα Πληροφορικής, ο οποίος δεν θα ανταποκρινόταν στην εφαρμογή των νέων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της χρήσης ψηφιακής τεχνολογίας κατά τη διδακτική πράξη στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Γενική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, η δημιουργία θετικών συνθηκών και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών από όλους όσους μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral