Θεσπίζονται μετεγγραφές φοιτητών από ΑΕΙ σε ΤΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 22:31 | Author: Newsroom

Διάταξη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την έρευνα προβλέπει τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές φοιτητών για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους προστασίας θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμιο σε ΤΕΙ δεν έχει προηγούμενο ενώ θα προβλέπεται σύμφωνα με το νομοσχέδιο μόνο κατ’ εξαίρεση για ανθρωπιστικούς λόγους και για λόγους προστασίας θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με την διάταξη επιτρέπεται:

α) Η …, φοιτήτρια της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου της Δαμασκού της Συρίας εγγράφεται κατ’ εξαίρεση στην κατεύθυνση του Δομοστατικού Μηχανικού της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

β) Η … φοιτήτρια του Τμήματος Αραβικής Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Δαμασκού της Συρίας, εγγράφεται κατ’ εξαίρεση στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

γ) Η …, φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεγγράφεται κατ’ εξαίρεση στο Τμήμα Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

δ) Ο …, φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών μετεγγράφεται κατ’ εξαίρεση στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας.

ε) Ο …., φοιτητής του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, μετεγγράφεται κατ’ εξαίρεση στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral