Θεσσαλονίκη: Ένταση στο ΑΠΘ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2014 - 12:03 | Author: Newsroom

Έδιωξαν τον πρύτανη και πέταξαν το στεφάνι του στα σκουπίδια (Φωτό)!


Φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι από νωρίς το πρωί στη Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ δεν επέτρεψαν στον πρύτανη, Περικλή Μήτκα, να καταθέσει στεφάνι για την επέτειο τουΠολυτεχνείου.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ έφτασε μέχρι την είσοδο, ωστόσο όταν προσπάθησε να πλησιάσει στο μνημείο, οι φοιτητές έφτιαξαν αλυσίδα με τα σώματά τους και δεν τον άφησαν να προχωρήσει. Τελικά, άφησε το στεφάνι στην είσοδο, από όπου οι φοιτητές το πήραν και το πέταξαν στα σκουπίδια όπως βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες…

alt
ΦΩΤΟ από seleo.gr
alt
ΦΩΤΟ από seleo.gr

Στο μεταξύ, αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις διαδηλώσεις που οργανώνονται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Από τις 14.30 σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.
Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ενώ αστυνομικοί φραγμοί θα αναπτυχθούν γύρω από το ΑΠΘ και μπροστά σε γραφεία πολιτικών κομμάτων. Στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαδηλώσεων.

Πηγή: seleo.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral