Θερινή Ακαδημία για τους νέους πρόσφυγες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/07/2016 - 01:00 | Author: Newsroom

Τη διεξαγωγή, για πρώτη φορά φέτος, της θερινής Ακαδημίας «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για μια πιλοτική εκπαιδευτική δράση του υπουργείου, με στόχο την ενημέρωση των νέων προσφύγων σχετικά με τον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής.

Το εκπαιδευτικό αυτό μοντέλο έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων και της Unesco. Συνδυάζει διαφορετικές εκπαιδευτικές μεθόδους και γίνεται σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς στο χώρο τους, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την εκπαίδευση στη δημοκρατία και τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ για την εκμάθηση της ελληνικής, ως ξένης γλώσσας.

Η Θερινή Ακαδημία θα διεξαχθεί, από τις 18 έως τις 28 του Αυγούστου του 2016, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Η πρόσκληση και οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral