ΤHE GUARDIAN : Οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το επάγγελμα επειδή το αγαπούν, όχι για τις διακοπές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/01/2015 - 21:07 | Author: Newsroom

Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε πρόσφατα από μία ένωση εκπαιδευτικών και λεκτόρων της Μ. Βρετανίας σε μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης. Στόχος της έρευνας ήταν να διαπιστώσει ποιοι είναι λόγοι που κάνουν πολλούς να εξασκήσουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.

Δείγμα ήταν 858 εκπαιδευτικοί. Οι παράγοντες που λειτούργησαν θετικά για την επιλογή του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας που δημοσίευσε η εφημερίδα Τhe Guardian (Five top reasons people become teachers), συνοψίζονται στους παρακάτω : Μετάφραση: Παντέρας Νίκος

Γιατί δουλεύουν κοντά σε νέους ανθρώπους και θέλουν να βοηθήσουν την εκπαίδευση να πάει μπροστά. Από τα 858 άτομα( δείγμα έρευνας) που απάντησαν στην ερώτηση: ποιος είναι ο λόγος επιλογής επαγγέλματος , πάνω από το 80 % είπε το έκανε γιατί ήθελε να διδάξει και επειδή απολαμβάνει να δουλεύει κοντά στους νέους. H εντύπωση που επικρατεί ότι η επιλογή του συγκεκριμένου επαγγέλματος γίνεται, για τις μακροχρόνιες διακοπές, ήταν στην πραγματικότητα η λιγότερο δημοφιλής στις απαντήσεις . Μόνο το 20 % των ερωτώμενων δήλωσε ότι σκέφθηκαν να γίνουν δάσκαλοι για αυτό το λόγο.
Η ποικιλία που έχει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Αυτή ήταν ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι αρχίζουν τη διδασκαλία , με το 57 % των ερωτηθέντων να απαντούν αυτό . Καμία ημέρα δεν είναι ίδια. Δεν υπάρχει ρουτίνα στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ακόμη ότι απολαμβάνουν τις έξυπνες ιδέες των μαθητών αλλά και πολλές φορές μαθαίνουν και από αυτούς.
Η διδασκαλία είναι απολαυστική Περίπου το 32% είπαν ότι επέλεξαν να διδάσκουν γιατί η διδασκαλία προσφέρει μια απόλαυση. Η δημιουργικότητα στην τάξη που εμπνέει τους νέους εκπαιδευτικούς ήταν η 5η πιο δημοφιλής απάντηση Όταν ρωτήθηκαν που θα ήθελαν να βελτιωθεί η διδασκαλία τους , το 47% είπαν ότι θέλουν περισσότερη ελευθερία στη διδασκαλία του και το 70 % ζητούν περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν τις πρακτικές που έχουν συζητήσει με συναδέλφους τους.
Και οι ίδιοι εμπνεύστηκαν από τους δικούς τους δασκάλους Το 37 % των ερωτώμενων απαντάει ότι έγιναν εκπαιδευτικοί γιατί εμπνεύστηκαν από τους ίδιους τους δασκάλους τους. . Στην ερώτηση τι θα είχε θετική επίδραση στη διδασκαλία τους, το 42% απάντησε ότι θα επιθυμούσε την καθοδήγηση από έμπειρους συναδέλφους .
Η αγάπη του αντικειμένου της διδασκαλίαςΕίναι ο πιο σημαντικός λόγος για να επιλέξει κάποιος το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Σχετικά σε μία άλλη έρευνα, για το τι είναι αυτό που κάνει μια διδασκαλία αποτελεσματική, σε ένα δείγμα 400 υποκειμένων το 2014 βρέθηκε ότι είναι η ποιότητα καθοδήγησης και το καλό επίπεδο γνώσης.
fresheducation.gr

Για να διαβάστε το άρθρο από την The Guardian κάντε κλικ εδώ

Loading...
  • europalso

    ideascentral