Θα βρούμε 1500 αναπληρωτές όσο και αν μας χτυπούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2014 - 21:33 | Author: Newsroom

Αποφασισμένος να βρει 1.500 αναπληρωτές καθηγητές εμφανίζεται ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος μέσω Twitter είπε σε όσους τον “πολεμούν”

ότι “προτιμούν μάλλον τα κενά”.

“Αναζητούμε 1500 αναπληρωτές δίχως να έχουμε θέσεις. Θα τους βρούμε. Όσο και αν μας χτυπούν. Προτιμούν μάλλον τα κενά ολοι αυτοί”, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τις αποφάσεις του για τον τρόπο κάλυψης των κενών στα σχολεία.

Ένα σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, είναι να προσληφθούν άνεργοι εκπαιδευτικοί από τους δήμους μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία όμως θα αφορούν πεντάμηνες συμβάσεις. Ωστόσο και αυτή η εκδοχή παρουσιάζει προβλήματα, καθώς τέτοια προγράμματα υλοποιούνται μέσω Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσλαμβάνονται από το υπουργείο Παιδείας.

Το ενδεχόμενο της εθελοντικής εργασίας από εκπαιδευτικούς με αντάλλαγμα επιπλέον μόρια που θα τους βοηθήσουν να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις, χάνει έδαφος μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν.

Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη, καθώς αν δεν βρεθεί άλλος τρόπος για την κάλυψη των περίπου 1.000 κενών είναι πιθανό να προχωρήσει.

Loading...
  • europalso

    ideascentral