Θα δοθεί παράταση άλλων δυο ετών στους «τριανταμηνίτες» εκπαιδευτικούς, αν δεν γίνει διαγωνισμός

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2014 - 16:48 | Author: Newsroom

Επετεύχθη κατά το ήμισυ, το αίτημα της επίκαιρης ερώτησης του Κώστα Μαρκόπουλου για παράταση δύο ετών για τον διορισμό των «τριανταμηνιτών» εκπαιδευτικών…

Οι «τριανταμηνίτες» εκπαιδευτικοί είναι μια ομάδα εκπαιδευτικών, οι οποίοι επί σειρά ετών υπηρετούσαν ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μαζεύοντας προϋπηρεσία, και είχαν συμπληρώσει τριάντα (30) μήνες προϋπηρεσία έως τις 30/06/2008. Το Ελληνικό κράτος τους υποσχέθηκε δια νόμου ότι θα τους διόριζε κατά προτεραιότητα των υπολοίπων. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, προσδοκούσαν ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα διοριστούν σε μόνιμες θέσεις και δεν πήγαν να δώσουν εξετάσεις στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών το 2009. Με την ισχύουσα νομοθεσία ο διορισμός τους θα γινόταν μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015. Προφανώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν έχει επιτευχθεί έως τώρα ο διορισμός όλων. Ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε την παράταση δια νόμου για άλλα δύο έτη ώστε να απορροφηθούν οι εναπομείναντες εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου πίνακα.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος είπε ότι πράγματι έχουν μείνει αδιόριστοι από τον πίνακα αυτό, 254 καθηγητές φυσικής αγωγής, 120 καθηγητές μουσικής και άλλοι περίπου 20 των υπόλοιπων ειδικοτήτων. Στην απάντηση του κατέθεσε ιεραρχικά τις προθέσεις του υπουργείου οι οποίες είναι:

1. Να ανατραπεί η αναλογία προσλήψεων 1/10, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις που ισχύει σήμερα στο υπουργείο.

2. Να επιτευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για διορισμό εκπαιδευτικών την άνοιξη του 2015.

3. Σε περίπτωση που διενεργηθεί διαγωνισμός θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες όπως οι «τριανταμηνίτες».

4. Σε περίπτωση που δεν πρόκειται να διενεργηθεί διαγωνισμός μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015 θα νομοθετηθεί παράταση άλλων δύο ετών για την απορρόφηση των «τριανταμηνιτών» εκπαιδευτικών.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος στην δευτερολογία του αναρωτήθηκε ότι μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού, οι «τριανταμηνίτες» θα πρέπει να εύχονται να μη γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ; Έκανε ειδική μνεία στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής στον πίνακα των οποίων περιέχονται γνωστά ονόματα πρωταθλητών και προπονητών, οι αποτελούν δυναμικό υψηλού επιπέδου χρήσιμο στην εκπαίδευση.

Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος ολοκλήρωσε την παρέμβαση του λέγοντας ότι «όλοι θέλουμε να υπάρχει αξιοκρατία και να καταλήξουμε σε ένα ενιαίο πίνακα εκπαιδευτικών για τις προσλήψεις. Όμως εάν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα υψηλό αξιακό σύστημα, πρέπει πρώτα να κλείσουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω ως υποχρεώσεις.»

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral