Θα αρθεί η ποινή για μη αποδοχή ή παραίτηση των αναπληρωτών;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/03/2015 - 17:03 | Author: Newsroom

Θετική διάθεση για την άρση της ποινής των αναπληρωτών

Διετής αποκλεισμός για όσους παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία

Θετική διάθεση υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της άρσης της ποινής του διετούς αποκλεισμού όσων αναπληρωτών δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους όπως αναφέρει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες αναπληρωτές διαγράφονται από τους πίνακες όχι μόνο του τρέχοντος σχολικού έτους αλλά και για το επόμενο είτε γιατί δεν παρουσιάζονται για να αναλάβουν προϋπηρεσία είτε γιατί παραιτούνται πριν το τέλος της σύμβασής τους.

Το προηγούμενο σχολικό έτος περισσότεροι από 500 αναπληρωτές διαγράφηκαν από τους πίνακες. Φέτος το νούμερο των εκπαιδευτικών που θα διαγραφούν αναμένεται να φθάσει περίπου τα 600 άτομα δεδομένου ότι στη Βθμια οι ανακλήσεις ανέρχονται ήδη σε 507.

Όπως έχει γράψει το news.gr η ποινή του αποκλεισμού δεν ισχύει για τις προσλήψεις που πραγματοποιούνται τέσσερις μήνες πριν τη λήξη του σχολικού έτους (Από Μάρτιο και έπειτα για Βθμια και από τέλη Φεβρουαρίου και έπειτα για Αθμια).

Φέτος υπήρξαν φάσεις αναπληρωτών στη Βθμια εκπαίδευση όπου το ποσοστό της ανάκλησης διορισμών έφθασε ακόμα και το 25%. Υπήρχαν περιπτώσεις αναπληρωτών που τους οδήγησαν σε παραίτηση γιατί δε μπορούσαν να μεταβούν σε 3 και 4 σχολεία, που απείχαν μεταξύ τους αρκετά χιλιόμετρα καθώς δεν είχαν μεταφορικό μέσο.

Αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να μετατρέψει τη θετική διάθεση σε πράξη.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral