Θ. Θεοχαρόπουλος: Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να μετατρέπεται σε χώρο “περίθαλψης” παραβατικών συμπεριφορών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/03/2018 - 23:47 | Author: Newsroom

«Η ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας των 93 καθηγητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για την καταπολέμηση της χρόνιας παραβατικότητας στους χώρους των πανεπιστημίων είναι μια κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης, μια έκκληση προς την πολιτεία», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την ανομία και τη παραβατικότητας σε κεντρικά πανεπιστήμια της χώρας που δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτές.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι οι συνεχείς εκκλήσεις δεν εισακούονται από την κυβέρνηση, η οποία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ενώ συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα του ασύλου με ιδεοληψίες και εμμονές.

«Αυτό όμως που πρέπει να διασφαλίζεται είναι το άσυλο των ιδεών και όχι των εγκληματικών και παραβατικών ενεργειών που καταπατούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και βλάπτουν ανεπανόρθωτα την χώρα, γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι χώρος καλλιέργειας των νέων πολιτών και όχι «περίθαλψης» παραβατικών συμπεριφορών», επισημαίνει και επικρίνει την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να επιτύχει τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση των καταγγελλόμενων παραβατικών συμπεριφορών και να εγγυηθεί την ασφάλεια των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζομένων.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral