Θ. Πελεγρίνης: Έτοιμοι να εντάξουμε τα προσφυγόπουλα στον εκπαιδευτικό ιστό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2016 - 11:12 | Author: Newsroom

“Είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε τα προσφυγόπουλα στον εκπαιδευτικό ιστό” δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, που επισκέφθηκε χθες τον Ελαιώνα μαζί με τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Χαράλαμπο Λόντο.

“Κι εδώ, όπως στα Διαβατά, η ίδια αντίδραση από τους φιλοξενούμενους: ‘δεν έχουμε πρόβλημα με τη σίτιση, την καθαριότητα, τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας. Πότε θα φύγουμε'” συνέχισε ο υπουργός σε δηλώσεις του, συμπληρώνοντας πάντως πως “αυτό που λείπει από τα παιδιά της σχολικής ηλικίας είναι η σχολική τάξη. Αρκεί να σας πω ότι τα παιδιά στην ώρα της δημιουργικής απασχόλησης προσέρχονται με τις σχολικές τσάντες τους”.

“Το ποσοστό των παιδιών σχολικής και προσχολικής ηλικίας είναι αρκετά μεγάλο στον Ελαιώνα. Περίπου, με τα τωρινά στοιχεία, 500 παιδιά σε 1.500 άτομα” είπε στην “Α” στο μεταξύ ο Χ. Λόντος, αναφέροντας πως θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε Σχιστό και Ελληνικό.

Στόχος να υπάρξει, όπως έλεγαν από την περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής, ένας υπεύθυνος ανά δομή, που θα συντονίζει το σύνολο των εκπαιδευτικών δράσεων, μέχρι το Σεπτέμβριο οπότε όσα προσφυγόπουλα μείνουν θα υπάρξει πρόβλεψη να πηγαίνουν σε οικεία σχολεία.

avgi.gr Μ. ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral