Θ. Φορτσάκης: «Άνδρο ανομίας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/05/2017 - 10:05 | Author: Newsroom

Την πληθώρα παράνομων δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Εθνικό Μετσόβιο , τόσο στο κτίριο της Πατησίων, όσο και στην Πολυτεχνειούπολη  Ζωγράφου, επισημαίνει ο Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, Καθηγητής  Θεόδωρος Φορτσάκης σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής ερωτά αν πράγματι τελούνται τα αδικήματα που καταγγέλλονται στον τύπο (στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»), όπως η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών και κλοπιμαίων, οι απειλές με χρήση μαχαιριών και οι ληστείες και ρωτά τον Υπουργό τι κάνει το  για αυτή την κατάσταση και για ποιο λόγο δεν έχουν ήδη παρέμβει οι αρμόδιες αρχές.Πληθώρα παράνομων δραστηριοτήτων φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τόσο στο κτίριο της Πατησίων, όσο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, από την οδό Στουρνάρη και τον πεζόδρομο της Τοσίτσα μέχρι και την πίσω πλευρά στην Μπουμπουλίνας, κυκλοφορούν δεκάδες πωλητές λαθραίων τσιγάρων και κρύβονται επιμελώς εκατοντάδες κούτες με τσιγάρα. Από την άλλη, στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, δρουν εδώ και καιρό συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και κλοπιμαία και «ελέγχουν» τον χώρο της Πολυτεχνειούπολης οπλοφορώντας. Μεταξύ των αδικημάτων που έχουν καταγγελθεί είναι, ενδεικτικά: απειλές με τη χρήση μαχαιριών, ληστείες, αρπαγές κινητών και ρολογιών και καταλήψεις δωματίων της φοιτητικής εστίας από εξωπανεπιστημιακούς.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να αποστρέφει το βλέμμα από τόσο ακραία και ανησυχητικά φαινόμενα, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών μας Ιδρυμάτων, όσο και για την ασφάλεια των φοιτητών, των Καθηγητών και των εργαζομένων που συχνάζουν σε αυτά.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Αληθεύουν οι παραπάνω καταγγελίες που διαβάζουμε στον Τύπο για κατάσταση πλήρους ανομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο;
2) Αν ναι, τι κάνει το Υπουργείο Παιδείας για να διαφυλάξει το κτίριο του Πολυτεχνείου, τον εκπαιδευτικό του ρόλο, καθώς και την ασφάλεια όσων σπουδάζουν/εργάζονται σε αυτό ή το επισκέπτονται;
3) Aν αληθεύουν οι καταγγελίες για ποιο λόγο δεν έχουν παρέμβει οι αρμόδιες αρχές;

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral