Τελειώνουν τα λεφτά στο Αριστοτέλειο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/10/2015 - 21:16 | Author: Newsroom

Το χρηματοδοτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως και…
πολλά άλλα ελληνικά ΑΕΙ, ως αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων περικοπών του τακτικού του προϋπολογισμού από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Σπύρος Δανέλλης (Ηρακλείου).

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους, πριν ακόμα αρχίσει η νέα χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΑΠΘ είναι ήδη ελλειμματικός σε ποσοστό 36% τη στιγμή που η ηγεσία του ΥΠΠΕΘ έχει ζητήσει την υποβολή προϋπολογισμών με πλεόνασμα 3%! Συνολικά, το διάστημα 2009 – 2016, ο τακτικός προϋπολογισμός έχει υποστεί μείωση της τάξης του 73,5%.

Οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να διασφαλιστεί ότι το ΑΠΘ θα μπορεί να λειτουργήσει μετά και τη νέα περικοπή στον προϋπολογισμό του χωρίς παράλληλα να πέσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης

-Ποιες συγκεκριμένες λύσεις και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης μελετά σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ

-Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την προκήρυξη νέων θέσεων ΔΕΠ στο πανεπιστήμιο ενώ θέτουν και το ζήτημα της βέλτιστης αξιοποίησης του ανεκμετάλλευτου κτιριακού αποθέματος ακόμα και του ευρύτερου δημοσίου, για τη στέγαση των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, προκειμένου να αποφεύγεται η ενοικίαση χώρων με υψηλά αντίτιμα.
Πηγή

Loading...
  • europalso

    ideascentral