Τα ΤΕΙ αναβαθμίζονται σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/01/2016 - 20:13 | Author: Newsroom

Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουν αναδείξει την τεχνολογική εκπαίδευση δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου αναφέροντας πως η πρόταση της κυβέρνησης είναι να γίνουν πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Μega η κ. Αναγνωστοπούλου επεσήμανε ότι «μπορεί να γίνει ένα μεγάλος κορμός που θα ξεκινάει από το λύκειο και θα πηγαίνει στα ΤΕΙ. Θέλει άλλη συστηματοποίηση. Έτσι και αλλιώς και η τριτοβάθμια εκπαίδευση θέλει προσωπικό, χωρίς γενναίες προσλήψεις δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την εκπαίδευση».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ότι υπάρχει η πρόθεση στα ΤΕΙ να κάνουν διδακτορικό, λέγοντας ότι «οι συνέργειες ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι πάρα πολύ καλές, έχουν ειδικότητες τα ΤΕΙ που είναι πολύ σημαντικές», δηλαδή όπως πρόσθεσε «τμήματα βιβλιοθηκονομίας, λογοθεραπείας είναι πάρα πολύ σημαντικά». «Είναι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλά ο τίτλος πανεπιστήμια έχει την πρωτοκαθεδρία, τα ΤΕΙ τα αφήσαμε ως παράλληλο αλλά χαμηλότερο από τα πανεπιστήμια. Στο εθνικό διάλογο θα λυθούν αυτά», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

www.neopolis.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral