Τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2015 - 23:46 | Author: Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στις 30-9-15 συνάντηση του υπουργού παιδείας με φορείς της ειδικής αγωγής. Ο κ. Φίλης απαντώντας στα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά.

Είναι εύλογη και ειλικρινής η απάντησή του, αφού η έλλειψη προγραμματισμού, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από την απελθούσα πολιτική ηγεσία, μας οδήγησε στο να βιώνουμε σήμερα ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην εκπαίδευση.

1η Οκτωβρίου αύριο και υπάρχουν σχολεία κλειστά. Ακόμη και παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στα σπίτια τους.

1η Οκτωβρίου αύριο και εκατοντάδες σχολεία υπολειτουργούν. Οι διαθέσιμες δε πιστώσεις μετά τις πρώτες προσλήψεις (2579+1574) δεν επαρκούν για την κάλυψη των 10 χιλιάδων περίπου κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Γενική και ειδική).

Είναι όμως χρέος της πολιτικής ηγεσίας αφού διαπιστώνει την αδυναμία κάλυψης των κενών με βάση τις διαθέσιμες πιστώσεις, να προχωρήσει στην εξεύρεση νέων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί άμεσα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Εκτός κι αν και η σημερινή ηγεσία πιστεύει πως σχολεία και θεσμοί μπορούν να λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς.

Πάντα στη διάθεσή σας Παληγιάννης Βασίλειος

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Σήμερα έγινε η κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση στην Ε.Α.Ε.
Η ηγεσία του Υπουργείου δέχτηκε όλους τους παρευρισκόμενους που ήταν παρόντες και εκπροσωπούν τους φορείς που εμπλέκονται με την Ε.Α.Ε., μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.
Δόθηκε η δυνατότητα και έγιναν ομιλίες παρόντος του Υπουργού, της Αν.Υπουργού, του κ.Ζέρβα και του κ.Κατσαρού. Από τις τοποθετήσεις έγινε σαφής η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της εκπαίδευσης των μαθητών με ε.ε.α.
Στο τέλος μίλησε ο Υπουργός ο οποίος είπε ότι από το Π.Δ.Ε. και τις 4000 πιστώσεις θα δοθούν όπως είπε στην χτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ οι 850 περίπου για ΕΒΠ και ΕΕΠ ενώ τη στιμγή αυτή δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες για τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι παριστάμενοι Διευθυντές Ειδικών Σχολείων εξήγησαν στον Υπουργό ότι είναι άλλο το ΕΕΠ – ΕΒΠ και άλλο είναι το Διδακτικό Προσωπικό και δεν εμπεριέχεται το διδακτικό προσωπικό μέσα στο ΕΕΠ ώστε να αποσαφηνιστεί αφού όλοι είναι εκπαιδευτικοί και γίνεται συχνά σύγχυση και ο υπουργός υποσχέθηκε ότι τελικά οι διορισμοί αναπληρωτών θα γίνουν αναλογικά σε διδακτικό προσωπικό, ΕΕΠ και ΕΒΠ. Πρόσθεσε βέβαια με απόλυτη ειλικρίνεια ότι θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Επίσης δεσμεύτηκε ότι εφεξής θα προηγούνται οι τοποθετήσεις στην Ε.Α.Ε. και θα έπονται οι τοποθετήσεις στη γενική αγωγή κάτι που είναι πάγιο αίτημά μας εδώ και χρόνια (αναφέρεται μάλιστα σε ΦΕΚ του 2001 που έχουμε στην σελίδα μας).
Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΝΕΛΕΑ στην ομιλία του εστίασε αφενός στην ανάγκη να γίνουν το συντομότερο μόνιμοι διορισμοί στην ΕΑΕ αφετέρου να λειτουργήσει η επιτροπή του άρθρου 22 του ν.1566/1985 από εν ενεργεία μάχιμους εκπαιδευτικούς του χώρου ώστε να μπει η Ε.Α.Ε. σε μία πορεία όπως ακριβώς της αξίζει κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο υπουργός ότι θα γίνει το συντομότερο.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ΣΑΤΕΑ (www.satea.gr) που επί 13 χρόνια είναι αναπληρωτές και μάλιστα καλύπτοντας οργανικές και όχι λειτουργικές ανάγκες, χωρίς ωστόσο να έχει διοριστεί ποτέ ούτε ένας μόνιμος!
Τα παραπάνω είναι συνοπτικά καθώς η συνάντηση διήρκησε περί τις 4 ώρες.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral