Τα πήλινα πόδια των διορισμών που ευαγγελίζεται ο κ. Φίλης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2016 - 11:06 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Έχω γράψει κατά καιρούς να κρατάμε μικρό καλάθι στις εξαγγελίες των εκάστοτε υπουργών παιδείας.

Και τούτου γιατί όσοι πέρασαν από το δύσμοιρο αυτό υπουργείο είναι πολιτικοί κάτω του μετρίου και γι΄ αυτό ο κλάδος των εκπαιδευτικών δε θέλει να θυμάται ούτε τα ονόματά τους.

Για ακόμη μια φορά χθες στη συνάντηση με ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης αναφέρθηκε στους διορισμούς που σχεδιάζονται σημειώνοντας ότι υπάρχει μελέτη για 20.000 διορισμούς.

Αλλά αυτή τη φορά είπε και μια μεγάλη αλήθεια, που δεν θα πρέπει να περάσει στα ψιλά της ενημέρωσης.

Είπε λοιπόν ο κ. Φίλης: «…υπάρχει μελέτη για την 3ετία ώστε να γίνουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί. Το σχέδιο αυτό έχει την έγκριση της κυβέρνησης και περιμένουμε την έγκριση των θεσμών!»

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρόκειται να γίνουν διορισμοί συνάδελφοι… Εδώ και μήνες η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόσθετη διδακτική στήριξη και η οποία συνεχώς αναβάλλεται αν και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχει πάρει την έγκριση των τοκογλύφων.

Το ίδιο και οι διορισμοί… Δεν έχουν πάρει την έγκριση της τρόικας και ούτε θα πάρουν με το χάλι που δέρνει την οικονομία μας, οπότε σταματήστε να σκοτώνεστε για τα κριτήρια διορισμών, αφού αυτοί πλέον υπάρχουν στο μυαλό του Υπουργού Παιδείας και μόνο!

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral