Τα κενά των εκπαιδευτικών στην Α/θμια εκπαίδευση είναι λίγα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/09/2015 - 22:35 | Author: Newsroom

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10-9-15 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Ζ.

Ανανιάδη και τους προέδρους και γραμματείς των συλλόγων δασκάλων της Κεντρικής Μακεδονίας μετά από πρόσκλησή του.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο κ. Ανανιάδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των διδασκαλικών οργανώσεων, ότι τα κενά των εκπαιδευτικών στην Α/θμια εκπαίδευση είναι πολύ λίγα σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Όσον αφορά τη σχολική στέγη επισημάνθηκε το γνωστό πρόβλημα στέγης στους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου και ότι πολλά σχολεία στεγάζονται σε προκάτ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η τελετή του αγιασμού θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας. Από την πλευρά των συνδικαλιστών επισημάνθηκε το ζήτημα των κενών, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή αλλά και στις ειδικότητες. Τονίστηκε ιδιαίτερα η κακή οικονομική κατάσταση των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης, η έλλειψη αναλώσιμων υλικών καθώς και το πρόβλημα των καθαριστριών. Παράλληλα, ζητήθηκε τα τμήματα να μην ξεπερνούν τους 27 μαθητές.

Η συνεργασία του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Ανανιάδη και των φορέων των δασκάλων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προκειμένου να επιλύονται, κατά το δυνατόν, όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης Γεωλόγος-Θεολόγος

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral