Τα αποτελέσματα αξιολόγησης για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2014 - 22:46 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με το youpress δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης για το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, που πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) του υπουργείου Παιδείας.

Καταξιωμένοι επιστήμονες (Prof. Nicolas Froelinger, Université Paris Diderot, Prof. Caterina Carpinato, Université Ca’ Foscari, Venice, Italy/ Prof. Arnt Lykke Jakobsen, Copenhagen Business School, Denmark), αξιολόγησαν το Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και σημειώνουν:

 1. Η αναγνώριση της μοναδικότητας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στον Ελλαδικό χώρο καθως αναφέρεται στους νευραλγικούς τομείς της Μετάφρασης και Διερμηνείας.
 2. Η στρατηγική θέση του Τμήματος στο νησί της Κέρκυρας, καθώς αποτελεί τη γέφυρα πολιτισμών της Μεσογείου και της Ευρώπης, γεγονός το οποίο έχει αποδειχτεί πολλάκις από ιστορικές πηγές.
 3. Η διεθνής αναγνώριση και η εξαιρετική δραστηριότητα του Τμήματος σε επίπεδο εθνικών και διεθνών συνεργασιών, επαγγελματικών δράσεων και διακρίσεων.
 4. Το εξαιρετικά καταρτισμένο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 5. H άριστη ποιότητα εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας που προσφέρεται.
 6. Η αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το φοιτητικό δυναμικό.
 7. Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον και συμμετοχή του φοιτητικού δυναμικού στις διδασκαλίες που προσφέρονται.
 8. Οι εξαιρετικά υποσχόμενες δυνατότητες εξέλιξης και συνεισφοράς του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας μέσω οργανωμένων δράσεων και προβολής του έργου που παράγεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του.
 9. Η συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία χαράζει νέους δρόμους έρευνας και προόδου.

Δείτε ολόκληρη την έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης, εδώ.

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral