Τα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων ανοιχτά την περίδο των διακοπών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/12/2016 - 13:33 | Author: Newsroom

Ανοιχτά θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια των εορτών τα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων, ενώ θα γίνουν και πρωινά, μέχρι να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, τα «Ανοιχτά Σχολεία» θα λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα (στα Δημοτικά Σχολεία) και από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (στα Γυμνάσια και Λύκεια). Εξαιρούνται οι αργίες 25.12, 26.12, 1.1, 6.1, ενώ την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα προαύλια θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Με τη νέα χρονιά, από Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα Ανοιχτά Σχολεία επιστρέφουν στο καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας που είναι 16.00-21.30 για τα Δημοτικά, 15.00-21.30 για τα Γυμνάσια και 10.00-20.00 τα Σαββατοκύριακα, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για όλη τη γειτονιά και όλες τις ηλικίες.

Το πρόγραμμα έχει ακόμα διαθέσιμες θέσεις σε εργαστήρια ρομποτικής, μαγειρικής, φωτογραφίας, μουσικής, κινηματογράφου, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ομιλίες για γονείς, σεμινάρια πρώτων βοηθειών ή και πρόληψης παιδικών ατυχημάτων.

Απόρριψη ή ανακύκλωση και δημιουργική επανάχρηση; Στα Ανοιχτά Σχολεία, οι συμμετέχοντες δεν πετάνε τίποτα: κατασκευάζουνε κρουστά από κατσαρόλες, κουτάλες, τηγάνια, βαρέλια και άλλα αντικείμενα του νοικοκυριού, σχεδιάζουνε πατρόν και δημιουργούνε νέα ρούχα από τα παλιά υφάσματα ή φτιάχνουνε δαιδαλώδεις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Συναντιούνται στα σχολεία για να φτιάξουνε αστικούς λαχανόκηπους και να χορέψουνε σε ρυθμούς λάτιν ή ζούμπα.

Τα Σάββατα (Ιανουάριος – Μάρτιος) παιδιά και γονείς σαλπάρουν με συνοδοιπόρους τους μεγάλους εξερευνητές για το γύρο του κόσμου μέσα από τη διαδραστική παράσταση «Όλη η γη σ’ ένα παιχνίδι», ενώ τις καθημερινές παίζουν ομαδικά στα προγράμματα αθλοπαιδιών ή γνωρίζουν τον μαγικό κόσμο του Σαίξπηρ.

Για τους εφήβους το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία πραγματοποιεί σεμινάρια θεάτρου και κινησιολογίας, ενώ για τους ενήλικες έχει εξασφαλίσει σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας που στοχεύουν στην ανάπτυξη άρτιων, καινοτόμων ιδεών. Στην ενότητα της τεχνολογίας ξεκινούν μεταξύ άλλων μαθήματα Wikipedia, Open Street Map, λογισμικού Linux και τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι δράσεις είναι δωρεάν για όλους, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εγγραφούν ηλεκτρονικά μέσω της νέας ιστοσελίδας www.athensopenschools.gr ή καλώντας στο 210.5277089 (9.00-16.00) ή στέλνοντας email στο booking@athensopenschools.gr αναφέροντας τη δράση, το Ανοιχτό Σχολείο, το ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας.

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr είναι διαθέσιμος διαδραστικός χάρτης, από τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα Ανοιχτά Σχολεία κοντά τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral