Τ. Κουράκης – Κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/03/2015 - 11:45 | Author: Newsroom

Να μην μείνει κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ο άμεσος στόχος του υπουργείου Παιδείας, ενώ ο μεσοπρόθεσμος σκοπός είναι να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε όλα τα προνήπια να βρίσκουν «στέγη» στην προσχολική εκπαίδευση.

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός, Τ. Κουράκης, στο συντονιστικό των νηπιαγωγών με το οποίο συναντήθηκε χθες.

  • Την καταγραφή του αριθμού των νηπίων, προκειμένου να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, ανακοίνωσε ο Τ. Κουράκης στο συντονιστικό των νηπιαγωγών

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα ξεκινήσει άμεσα την καταγραφή του αριθμού των νηπίων και προνηπίων προκειμένου να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, ενώ θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των τμημάτων ένταξης.

Στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων εντάσσεται και η επανεξέταση των κτηριακών υποδομών και εγκαταστάσεων για να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και η ασφάλεια των παιδιών και των νηπιαγωγών.

Παράλληλα, ο Τ. Κουράκης ανακοίνωσε την επανεξέταση των αναλυτικών προγραμμάτων της προσχολικής αγωγής τονίζοντας ότι στα αναλυτικά προγράμματα θα συμπεριληφθεί και η ειδική αγωγή, ενώ σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς της προσχολικής αγωγής θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα αφορά τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής.

ΑΥΓΗ

Loading...
  • europalso

    ideascentral