Τ. Κουράκης – Εργαζόμαστε για απαλοιφή εξαιρέσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με ίδια προσόντα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/04/2015 - 23:04 | Author: Newsroom

Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία για την απαλοιφή εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με ίδια προσόντα.

Αυτό τονίζει σε γραπτή απάντηση του ο Αν. Υπ Παιδείας Τάσος Κουράκης στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση Βουλευτών σχετικά με τη μη μισθολογική αναγνώριση Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος στους αναπληρωτές στη Ειδική Αγωγ με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουράκης υπενθυμίζει και σχετικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ορίζει οτι η κατοχή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ή στη σχολική ψυχολογία δύναται να ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη μόνο των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, ΠΕ70.50-Δασκάλων ΕΑΕ, ΠΕ11.01- Φυσικής Αγωγής ΕΑΕ και των κλάδων ΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικού τους και προέκταση “50”.Για τους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ60 – Νηπιαγωγών και ΠΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται σε δομές Ειδικής Αγωγής από τους πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης, δεν τίθεται ζήτημα προσμέτρησης των εν λόγω ακαδημαϊκών προσόντων για μισθολογική εξέλιξη, δεδομένου ότι αυτά δεν αποτελούν τυπικά προσόντα πρόσληψης ή και ένταξης στους οικείους πίνακες.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral