“Σχολικά Γεύματα” σε ακόμη 1.625 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2016 - 10:37 | Author: Newsroom

Ακόμη 1.625 μαθητές εννέα δημοτικών σχολείων συμπεριλαμβάνονται από αύριο στο πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα σχολικά γεύματα θα διανέμονται πιλοτικά από αύριο, 1η Απριλίου, ώς τη λήξη του διδακτικού έτους, σε δημοτικά στο Καματερό, τους Αγ. Αναργύρους, τον Ταύρο, το Χαλάνδρι, το Παλαιό Φάληρο, τη Νέα Χαλκηδόνα και την Αλσούπολη.

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους διευθυντές των σχολείων να προβούν στην αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, μειώνοντας τον χρόνο της κάθε διδακτικής ώρας κατά πέντε λεπτά, χωρίς να παραβιάζεται το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στις 19 Φεβρουαρίου μοιράστηκαν για πρώτη φορά γεύματα σε δύο σχολεία του Περάματος, τα οποία στη συνέχεια έγιναν εννέα. Σήμερα σιτίζονται 1.410 μαθήτες στο Πέραμα. Υπεύθυνοι για το μεσογειακό μενού είναι οι διαιτολόγοι του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και για το μαγείρεμα οι δύο κοινωνικοί συνεταιρισμοί Ευ Ζην και Κλίμαξ Plus, που δρουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, όπως έχει γράψει η “Α”, ενώ στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί σε όλα τα δημοτικά της χώρας με πόρους από συνδρομές στην ιντερνετική πλατφόρμα του act4greece, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για μέτρο που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε με την επίσκεψή του στο Πέραμα, πριν από δύο μήνες, και που σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

avgi.gr Κ. Θ. Π., Μ. ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral