«Σχολικά Γεύματα» για ακόμα 2.500 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/12/2016 - 09:21 | Author: Newsroom

Πρόκειται συνολικά για 26 σχολεία της πρωτοβάθμιας, στους μαθητές των οποίων η σίτιση θα παρέχεται ως 14 Ιουνίου του 2017. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και την επόμενη σχολική χρονιά

Σχεδόν 2.500 παιδιά επιπλέον θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που ήδη τρέχει σε 9 σχολεία του Περάματος από τα μέσα Οκτωβρίου και αφορά περισσότερους από 1.400 μαθητές. Την αρχή κάνει την επόμενη Δευτέρα, 19/12, το 9ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων, ενώ τα σχολεία του ίδιου δήμου, τα σχολεία του Δήμου Καβάλας και τα ολιγοθέσια των γύρω περιοχών θα ακολουθήσουν από την έναρξη των μαθημάτων με το νέο έτος.

Πρόκειται συνολικά για 26 σχολεία της πρωτοβάθμιας, στους μαθητές των οποίων η σίτιση θα παρέχεται ως 14 Ιουνίου του 2017. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και την επόμενη σχολική χρονιά. Φέτος, σημειωτέον, είναι ο δεύτερος χρόνος εφαρμογής του, αφού, όπως αναφέρει η απόφαση, «η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών».

alt

Η σίτιση θα γίνεται αμέσως μετά την 6η διδακτική ώρα, μεταξύ 12.50 και 13.15 στα σχολεία από 4/θέσια και άνω, μόνο όμως στα ολιγοθέσια ο Σύλλογος Διδασκόντων θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει την ώρα σε ειδική συνεδρίαση. Την τελική έγκριση στην τροποποίηση των ωρολογίων προγραμμάτων δίνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Το μενού σχεδιάζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τα γεύματα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους τήρησης προδιαγραφών. Όλα τα γεύματα παρασκευάζονται από επιχειρήσεις ΚΟΙΣΠΕ. Δηλαδή από κοινωνικές επιχειρήσεις που απασχολούν κατά 50% άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βοηθώντας στην εργασιακή τους ένταξη.

avgi.grΚ.Θ.Π., Μ. ΚΩ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral