Σχολικά γεύματα για 200.000 μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2016 - 23:05 | Author: Newsroom

Η πορεία και οι στόχοι του πιλοτικού προγράμματος για τα σχολικά γεύματα βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΚΟΙΠ. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις αρχές του χρόνου σε 9 δημοτικά σχολεία του Περάματος και αφορά 1.405 μαθητές.

Σήμερα η δράση εγκαινιάζεται σε 9 ακόμη σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, όπου φοιτούν 1.668 μαθητές. Το πρόγραμμα προβλέπει την παροχή ενός ζεστού σχολικού γεύματος ημερησίως και επικεντρώνεται σε περιοχές που είναι θύλακες υψηλής ανεργίας. Στόχος είναι να επεκταθεί σε σχολεία όλης της χώρας, με την ένταξη 200.000 μαθητών από τους συνολικά 600.000 που φοιτούν.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των γευμάτων βασίζεται στις αρχές της μεσογειακής διατροφής και παράγεται με εποχικά προϊόντα. Η αξιολόγηση του προγράμματος γίνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η πολιτική για τα σχολικά γεύματα εκτιμάται επίσης ως πρωτότυπο και ελπιδοφόρο εγχείρημα νέων τρόπων συνεργασίας του κράτους με τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας -αφού η δράση υλοποιείται από τρεις Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) της Αττικής- και την κοινωνία των πολιτών, καθώς η χρηματοδότηση γίνεται με τη μέθοδο του crowdfunding (act4greece.gr).

avgi.gr Κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Loading...
  • europalso

    ideascentral