Σχολές και επιστημονικά πεδία στο Νέο Λύκειο Τί προβλέπεται

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2014 - 00:11 | Author: Newsroom

“Την ερχόμενη χρονιά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού, αλλά καθώς και το επιστημονικό πεδίο εξειδίκευσης το οποίο τους οδηγεί σε αντίστοιχα τμήματα των ΑΕΙ.

Ο ανωτέρω νόμος προβλέπει, ότι με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, που εκδίδεται έως τις 30 Μαΐου και ισχύει για το επόμενο έτος, πραγματοποιείται η αντιστοίχηση των σχολών, των τμημάτων στο οικείο επιστημονικό πεδίο”.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού κα Ρεπούση τονίζοντας ότι δεν έχει εκπνεύσει η προθεσμία αφού ο νόμος είναι σαφής και η Υπουργική Απόφαση έχει προθεσμία έκδοσης μέχρι τις 30/5/2015και θα αφορά τους φετινούς μαθητές της Β Λυκείου που πρόκειται να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017,

Ο κ. Δερμεντζόπουλος συμφώνησε με την κα Ρεπούση ότι θα πρέπει να ξέρουν τα παιδιά από νωρίς την αντιστοίχηση των σχολών με τα επιστημονικά πεδία για να έχουν μια πολύ καλύτερη σχολική προετοιμασία ωστόσο υποστήριξε ότι υπάρχουν και άλλα δεδομενα για να βγει η υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τη Δευτέρα συναντάται ο Υπουργός Παιδείας με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη για να δουν πως θα ενταχθούνε και οι αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές μέσα στο όλο σύστημα ενώ επανέλαβε και την πρόθεση για ένταξη του μαθήματος της πληροφορικής στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.”Μετά την οριστικοποίηση των παραπάνω θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση και οι εγκύκλιοι που θα τη συνοδεύουν. Πάντως έγκαιρα πριν από τις 30 Μαΐου 2015″ υπογράμμισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral