Σχολείο στη Νέα Ιωνία για τα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό του Βόλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2016 - 11:31 | Author: Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στη Μαγνησία των αγώνων και των δημοκρατικών παραδόσεων δεν αποδέχονται τους πρόσφυγες

Να δεχθεί τα μικρά προσφυγόπουλα στους κόλπους της καλεί τη σχολική κοινότητα του Δημοτικού στο Σέσκλο Μαγνησίας η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών. Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου της περιοχής αρνείται να λειτουργήσουν οι απογευματινές τάξεις υποδοχής, παρά τη θετική εισήγηση του διευθυντή του σχολείου και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για τους εμβολιασμούς. Μέχρι σήμερα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εμβολιάσει σχεδόν 9.000 παιδιά και η εκστρατεία τους συνεχίζεται.

“Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στη Μαγνησία των αγώνων και των δημοκρατικών παραδόσεων υπάρχει μαζικός σύλλογος που αρνείται να δείξει την αλληλεγγύη του και αδιαφορεί για το δικαίωμα στη μόρφωση παιδιών που ο πόλεμος έδιωξε από τη χώρα τους και τα έφερε στην πόλη μας” τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί ορισμένες σχολικές κοινότητες να επιστρατεύουν τα συντηρητικότερα ανακλαστικά τους, ωστόσο λύση για να πάνε σχολείο τα μικρά προσφυγόπουλα υπάρχει κάθε φορά μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και οι πρόσφυγες μαθητές που δεν θα ενταχθούν στους κόλπους του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου στον νομό Μαγνησίας, θα φοιτήσουν σε Δημοτικό Σχολείο της περιοχής της Νέας Ιωνίας. Στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου θα φοιτήσουν και τέσσερις ακόμη πρόσφυγες μεγαλύτερης ηλικίας.

Τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών του Βόλου, αλλά και ο σύλλογος των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος του νομού, η Μητρόπολη και σύλλογοι γονέων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας.

Πλέον έχει επιτευχθεί ο πρώτος στόχος των περίπου 1.500 μαθητών προσφύγων σε όλη τη χώρα, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα και στα νηπιαγωγεία, εντός των καταυλισμών. Κατά τις πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα σε τάξεις υποδοχής θα ξεκινήσουν μαθήματα προσφυγόπουλα από τους καταυλισμούς της Ηπείρου, και την μεθεπόμενη εβδομάδα από περιοχές εντός Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης. Για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα από τον Σκαραμαγκά.

Σημειωτέον για τη Στοκχόλμη της Σουηδίας αναχωρούν αντιπροσωπείες των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, αλλά και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, προκειμένου να μεταφέρουν την ελληνική εμπειρία στο διεθνές εκπαιδευτικό συνέδριο της -παγκόσμιας κλίμακας- συνδικαλιστικής οργάνωσης των εκπαιδευτικών “Εκπαιδευτική Διεθνής (Education International)”. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν πάνω από 200 χώρες.

avgi.gr/ Μ. ΚΩ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral