Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Τετάρτης 17/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/09/2014 - 19:19 | Author: Newsroom
Σχετικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής της Τετάρτης 17/9

Την Τετάρτη θα γίνουν 200,περίπου, προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΠΕ60.50.Θα γίνουν επίσης και 39 προσλήψεις ΠΕ08, για την Ειδική. Άλλες προσλήψεις Ειδικής ΠΕ γι αυτή την εβδομάδα δεν έχουν προγραμματισθεί.

Αυτή την ενημέρωση είχα πριν λίγο από τη Δνση Ειδικής Αγωγής.
Προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών (β φάση),καθώς και ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ θα γίνουν και στη Γενική Αγωγή για την ΠΕ αυτή τη βδομάδα,πιθανόν την Τετάρτη.
Θα είναι κρατικού προυπολογισμού και ΕΣΠΑ.
Έχουν φθάσει τα κενά από όλες τις Δνσεις και αύριο θα γίνει η τελική κατανομή ανά ειδικότητα.
facebook.com/d.mpratis

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – Ε.Ε.Π – Ε.Β.Π

Σχετικά με τη διαδικασία προσλήψεων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), μετά από επί τόπου επαφές που είχαμε σήμερα μευπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας μπορούμε να ενημερώσουμε για τα εξής:
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Στις 10/9/2014 προσελήφθη το 80% των Δασκάλων ΠΕ71 και όσοι Νηπιαγωγοί ΠΕ61 βρέθηκαν στους Πίνακες.
Από το Υπουργείο Παιδείας δηλώθηκαν όλα τα κενά και από τις Επαγγελματικές ειδικότητες βρέθηκαν 208 εκπαιδευτικοί. Παρουσιάζεταιέλλειψη στις ειδικότητες ΠΕ18, ΠΕ35 και ΠΕ36.
Όσον αφορά στο Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π εστάλησαν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) 421 πιστώσεις, εκ των οποίων 245 για πρόσληψη Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε και 176 Συνοδοί Ε.Β.Π για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.
ΤΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/9/2014: Θα προσληφθούν περίπου 200 Νηπιαγωγοί ΠΕ 60.50 και όσοι(39) ΠΕ 08 βρίσκονται στους Πίνακες, ενώ τα κενά δεν θα καλυφθούν λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών προς πρόσληψη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/9/2014: Θα προσληφθούν περίπου 160 Μαθηματικοί ΠΕ03, 45 Πληροφορικής ΠΕ19, 8 Οικιακής Οικονομίας ΠΕ15 και 2 ΠΕ12.04.
Οι Προσωρινοί Πίνακες των Μαθηματικών ΠΕ03 θα ανακοινωθούν ή σήμερα 15/9 ή αύριο 16/9.
Οι Προσωρινοί Πίνακες των Φιλολόγων ΠΕ02, καθώς και οι των ΠΕ04 και ΠΕ16, λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων, περίπου 3.000, πάνε για την επόμενη εβδομάδα αν δεν ανακοινωθούν(λίγες πιθανότητες) την Παρασκευή 19/9.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π
Εδώ δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα μια σαφής κατάσταση. Σε σημερινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας που έγινε στο Υπουργείο, ζητήθηκαν από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής 1.000 πιστώσεις, επιπλέον των 421, για στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε και για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης(Συνοδοί Ε.Β.Π). Η πολιτική ηγεσία έδειξε να συμφωνεί με το νούμερο, αλλά εμείς οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι μέχρι να δούμε πράξεις.
Τελειώνοντας οφείλουμε να επισημάνουμε δυο πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ: Η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τούδε και στο εξής αναλαμβάνει, με βάση το νόμο, τις προσλήψεις Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής. Η Διεύθυνση Ε.Α.Ε μόνον για τη φετινή χρονιά, το 2014-15, ανέλαβε προς διευκόλυνση να συνδράμει στην απίστευτα χρονοβόρο διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.
Η δυσλειτουργία που προκάλεσε η μετάβαση αυτή των αρμοδιοτήτων οφείλεται εν πολλοίς στην αβελτηρία των υψηλά ισταμένων του Υπουργείου, οι οποίοι όφειλαν έγκαιρα να συντονίσουν με συναποφάσεις τις διαδικασίες,επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη, μέσω των συνεργασιών, αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων των υπηρεσιών που εποπτεύουν. Και εν πάση περιπτώσει η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών δεν έχει να κάνει με επίδειξη φωνητικών ικανοτήτων ή την επικοινωνία και σε “άλλες γλώσσες” πλην της Ελληνικής.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Αυτό που διαπιστώσαμε και διαπιστώνουμε σε κάθε επίσκεψή μας στο Υπουργείο φέτος, αλλά και πέρσι, είναι πως για αρκετά μεγάλο διάστημα, ιδίως όταν η σχολική χρονιά ξεκινά, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής δουλεύουν σε συνθήκες που προσομοιάζουν με κινέζικο εργοστάσιο. Δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς χωρίς να υπάρχει γι αυτούς Σάββατο ή Κυριακή. Και φυσικά αποτελούν τον εύκολο στόχο για κριτική και λοιδωρίες ως ο πιο αδύναμος κρίκος του συστήματος.
Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν τις αστοχίες του συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών, τις αλλεπάλληλεςεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων, την προβληματική συνεργασία της Κ.Υ του Υπουργείου Παιδείας με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλά άλλα.
Αυτά για μια κάποια αποκατάσταση της αλήθειας.
Θα επανέλθουμε.
Βασίλης Βούγιας
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral