Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών Α/θμιας εκπαίδευσης στις ειδικότητες, Φυσική Αγωγή, ΖΕΠ, Ειδική Αγωγή, Παράλληλη Στήριξη, Προσφυγικές Δομές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/10/2016 - 09:17 | Author: Newsroom

Από το f.b. του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Δημήτρη Μπράτη

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ

Με αφορμή ερωτήματά σας ,σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών στην ΠΕ, επισημαίνω τα εξής:

1.Όπως έχω δημοσιεύσει πολλές φορές οι αλλαγές που επέφερε ο κ.Φίλης στο πρόγραμμα των σχολείων έχουν ως αποτέλεσμα τη φετινή χρονιά να χρειάζονται 8000 λιγότεροι εκπκοί,σε σχέση με την περσινή χρονιά για ΠΕ και ΔΕ.

2.Στην ΠΕ οι προσλήψεις θα είναι περίπου 2000 έως 2500 λιγότερες από πέρυσι(1000-1500 σε δασκάλους και περίπου 1000 σε ειδικότητες),κατά την εκτίμησή μου.
3.Η καθυστέρηση και ο μικρός αριθμός προσλήψεων στις ειδικότητες οφείλεται:
• Στη μείωση των ωρών του προγράμματος
• Στο ότι περιμένουν ακόμη τη διάθεση των πλεοναζόντων της β/θμιας στην ΠΕ.Ο κ.Φίλης δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν θα ανεχθεί να υπάρξει ούτε ένας πλεονάζων κι ότι φέτος δεν θα γίνει το περσινό πάρτι προσλήψεων.
•Στο ότι έχουν υπολογίσει και τους μόνιμους διορισμούς ειδικοτήτων που θα γίνουν τις επόμενες μέρες στις προσλήψεις συνολικά.
4.Οι προσλήψεις για ΖΕΠ είναι περίπου 400 έως 450 αφορούν δασκάλους ΜΟΝΟ είναι πλήρους ωραρίου και δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον δήλωση.Αρκεί η δήλωση του καλοκαιριού.
5.Η προκήρυξη για τις προσφυγικές δομές θα βγει αύριο(Σ.Σ. σήμερα)-εφόσον λάβει ΦΕΚ- και χρειάζεται δήλωση όσων επιθυμούν.Η δήλωση θα γίνει μέσω ΟΠΣΥΔ.Οι προσλήψεις θα είναι όλες μειωμένου ωραρίου,πλην νηπιαγωγών.
6.Οι προσλήψεις για τη β’ φάση ειδικής αγωγής ,περίπου 350,θα γίνουν περίπου στις 20 του Οκτώβρη.Για την παράλληλη η β’ φάση-περίπου 750 προσλήψεις- θα γίνει την 1η Νοέμβρη.
7.Οι 165 προσλήψεις αναπληρωτών Φ.Αγωγής ,που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν την Παρασκευή,πιθανόν θα γίνουν αύριο(Σ.Σ. σήμερα) γιατί ζητήθηκε επανέλεγχος των κενών ,από την ηγεσία του υπουργείου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral