Σχετικά με τις επισκέψεις Μητροπολιτών στα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2016 - 18:39 | Author: Newsroom

Νέα αφορμή για πολεμική εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών και της παρουσίας κληρικών στα σχολεία βρήκαν οι γνωστοί – άγνωστοι αρθρογράφοι των εκπαιδευτικών και όχι μόνο ιστοσελίδων.

Ένα δημοσίευμα του Ριζοσπάστη με τη «συγκλονιστική» είδηση ότι το Υπουργείο Παιδείας παρείχε άδεια εισόδου στα σχολεία της μητροπολιτικής του περιφέρειας στο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ αποτέλεσε αυτή τη φορά την αφορμή.
Το απαντητικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας προς σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη, το οποίο κοινοποιείται και προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α’ και Β’ Αθήνας αναφέρει: «Απαντώντας στη με αρ. πρ. 22/13-1-2015 επιστολή σας, με την οποία ζητάτε να σας χορηγηθεί άδεια εισόδου στα σχολεία των Δήμων της Μητρόπολής σας, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τις επισκέψεις σας στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των περιοχών Νέας Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Ν. Χαλκηδόνας.
Επίσης, όσον αφορά τη δυνατότητα της παρουσίας σας κατά τη διεξαγωγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, σας ενημερώνουμε ότι αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί με την προϋπόθεση της συναίνεσης των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών μονάδων των ανωτέρω περιοχών».
Το έγγραφο εστάλη πριν ένα χρόνο όταν Υπουργός Παιδείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και γι’ αυτό σήμερα το Υπουργείο Παιδείας έσπευσε με Ανακοίνωσή του να δηλώσει ότι δεν χορηγήθηκε η σχετική άδεια επί ηγεσίας του κ. Φίλη!
Τι να σχολιάσει κανείς; Τα «γρήγορα» αντανακλαστικά του Υπουργού που σπεύδει να διαψεύδει άρθρα που τον σχετίζουν με «ευνοϊκές» προς την Εκκλησία αποφάσεις; Tην άμεση παρέμβασή του εναντίον του συνεδρίου του Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» πριν λίγες μέρες; Ή την ευκολία με την οποία χορηγεί άδειες εισόδου στα σχολεία σε κάθε γυμναστή γιόγκα, ζίου ζίτσου και κάθε άλλης ανατολίτικης πολεμικής τέχνης;
Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζουμε ότι τα σχετικά με τις επισκέψεις Μητροπολιτών σε σχολεία έχουν προ πολλού καθοριστεί με εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ ήδη από το 1990!
Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral