Σχετικά με τη πληρωμή αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/03/2015 - 11:31 | Author: Newsroom

Χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές ΕΣΠΑ σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ακόμη και σήμερα εγκλωβισμένοι στα γρανάζια των διαδικασιών που πρέπει να διεκπεραιωθούν μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Ανάπτυξης ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Φεβρουαρίου. Θεωρούμε απαράδεκτο το Υπουργείο να ‘’παίζει’’ με τους συναδέλφους αναπληρωτές ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που αυτοί καλούνται να μετακινούνται με τεράστια έξοδα και δυσκολίες και να ζουν την καθημερινότητα τους μακριά από τασπίτια τους οικονομικά εξαθλιωμένοι. Την ίδια στιγμή δεν τους χορηγείται έγκαιρα αυτός ο ελάχιστος μισθός για τη δουλειά που έχουν ήδη κάνει.

Πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα και οι περισσότεροι αναπληρωτές βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και πρέπει να κλείσουν εισιτήρια αεροπορικά πολύ και μάλιστα πολύ ακριβά για να μπορέσουν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Χιλιάδες συνάδελφοί μας αυτή τη στιγμή στερούνται και τα στοιχειώδη εξαιτίας της μη πληρωμής τους.

Απαιτεί

από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα λύση στο πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα που αφορά χιλιάδες συναδέλφους και να φροντίσει ώστε να μην ξανασυμβεί στο μέλλον.

dakekavalas.blogspot.gr

Αθήνα 5/3/2015 Αρ. Πρωτ. : 4

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΔΕ

Το ΔΣ του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, έπειτα από την καθυστέρηση πληρωμής των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και ζητά την άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

Γνωρίζοντας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη χώρα μας, σας επισημαίνουμε, τη μεγιστοποίηση αυτών των δυσκολιών, λόγω της καθυστέρησης πληρωμής τους.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά την καθυστέρηση πληρωμής τους οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις όπου κλήθηκαν από το κράτος, συνεχίζουν να επιτελούν το εκπαιδευτικό και διοικητικό τους έργο και επιβαρύνονται καθημερινά με έξοδα διαμονής, σίτισης και μετακίνησης.

Παρακαλούμε, όπως διευθετήσετε άμεσα το θέμα της πληρωμής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Μετά τιμής

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Loading...
  • europalso

    ideascentral