Σχεδιασμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών 2016 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/05/2016 - 20:53 | Author: Newsroom

Σχεδιασμός για τις προσλήψεις αναπληρωτών 2016 2017

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απάντησε ως εξής στην ερώτηση για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το εκπαιδευτικό προσωπικό:

Ερώτηση: Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για το εκπαιδευτικό προσωπικό; Πόσες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν; Θα υπάρξουν διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, πότε και μέσω ποιου συστήματος;

Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, λόγω εκπαιδευτικών αδειών, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας, αποσπάσεων εκπαιδευτικών και τα οποία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν. Και φέτος θα υπάρξουν χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών με δεδομένο το καθεστώς αδιοριστίας μόνιμου προσωπικού που έχει επιβληθεί τα χρόνια των μνημονίων. Σε αυτή τη φάση δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές και δεν είναι δυνατό να έχουμε ακόμη την ακριβή εικόνα των αναγκών. Τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό, έχουμε ένα σχέδιο τριετίας για 20.000 διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και κυρίως στην πρώτη και τη δεύτερη, το οποίο έχουμε καταθέσει και στους θεσμούς για συζήτηση. Πιστεύω ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρξει το κατάλληλο δημοσιονομικό πλαίσιο για να συζητηθεί σε πολύ πιο θετική βάση το ζήτημα των μόνιμων προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα στην εκπαίδευση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στον στόχο αυτό.

Διαβάστε : Εγκύκλιος Αναπληρωτών 2016-2017 – Τί αλλάζει

Η αλλαγή στο σύστημα προσλήψεων και διορισμών υπαγορεύεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ που δεσμεύουν τη Διοίκηση. Γι’ αυτό επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε ένα σύστημα προσλήψεων μόνο για το σχολικό έτος 2016-2017, όπου ο έλεγχος νομιμότητας των πινάκων κατάταξης και των ενστάσεων θα γίνει από τον ΑΣΕΠ. Στη συνέχεια, μέσα από διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα θα θεσμοθετήσουμε ένα σταθερό, πάγιο και δίκαιο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού.

greekteachers.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral