Σχεδιασμός για τις αιτήσεις και προσλήψεις αναπληρωτών 2017-18

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/04/2017 - 10:45 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 05/04/2017 - 10:46

Όπως φαίνεται και η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Ποιες ενέργειες έχετε κάνει έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα χρειαστούν; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις των αναπληρωτών έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις προσλήψεις με δεδομένο ότι αυτές θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ;

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ:

Όντως για τα επόμενα δύο χρόνια οι  εκπαιδευτικών θα γίνουν με το υπάρχον σύστημα, με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι απαραίτητες πιστώσεις έχουν διασφαλιστεί και υπάρχει χρονοδιάγραμμα, τόσο για τις αιτήσεις όσο και για τις προσλήψεις, το οποίο τηρείται απαρέγκλιτα.

 Είμαστε σε θέση να πούμε ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, και μάλιστα οι θα γίνουν νωρίτερα από ό,τι την περσινή χρονιά (πέρσι οι υπεβλήθησαν τον  Ιούλιο, φέτος θα υποβληθούν τον Απρίλιο έτσι ώστε ο ΑΣΕΠ να ολοκληρώσει εγκαίρως τον προβλεπόμενο από το νόμο έλεγχο), ώστε οι προσλήψεις αναπληρωτών  να έχουν ολοκληρωθεί πριν να αρχίσουν τα μαθήματα.

Ο στόχος μας παραμένει ο διορισμός των μόνιμων εκπαιδευτικών. Έχουμε προχωρήσει στους προγραμματισμούς μας και ελπίζουμε μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο και δεσμευτικό προγραμματισμό.

Aπό την συνέντευξη του Υπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών

Loading...
  • europalso

    ideascentral