Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2017 - 09:19 | Author: Newsroom

Οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα κάνουν την Παρασκευή, 29.09.2017, την πρώτη τους πανελλαδική κινητοποίηση. Την πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού για το σχολικό έτος 2017-18, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, δάσκαλοι και καθηγητές.

Ήδη, πάνω από 80 Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) και Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κινητοποιηθεί. Ώστε να πραγματοποιηθούν διαμαρτυρίες, στην Αθήνα στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας και στη Θεσσαλονίκη στις 13:00 στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Επίσης διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν και στις κατά τόπους Διευθύνσεις. εκπαιδευτικοί

Τι υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί, από τη μία αντιδρούν στην αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Οκτωβρίου κι από την άλλη απαιτούν μόνιμους διορισμούς, καθώς επίσης και εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν οι Ενώσεις, οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν «μια πρώτη πανελλαδική και συντονισμένη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα στο όνομα της «εξοικονόμησης» και στην εκπαίδευση, που τρέχει μαραθώνιο για να πιάσει του αντιλαϊκούς στόχους του 3ου Μνημονίου» σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral