Στον πάγο οι διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2015 - 14:26 | Author: Newsroom

Στον πάγο μπαίνουν μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα που αποσύρθηκε άρον άρον από τη Βουλή και οι διατάξεις που κατέθεσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας.Και μπορεί η κυβέρνηση να το φυσάει και να μην κρυώνει, όμως η ηγεσία του υπουργείου δεν αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς το βασικότερο πολιτικό αντίβαρο από τις τροπολογίες του, αυτό της ενισχυτικής διδασκαλίας που ενδιαφέρει χιλιάδες μαθητές Γυμνασίου σώζεται νομικά.

Η ηγεσία έχει ήδη εκδώσει υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα, ώστε να μη χαθούν οι προθεσμίες και να προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος μέσα στον Ιανουάριο. Αντίθετα, π πολυδιαφημισμένη κατάργηση της ΠΝΠ για τις διώξεις των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων και οδηγούσε στα περιβόητα μαθητοδικεία θα αργήσει να επιστρέψει στη Βουλή.
Στο περίμενε βρίσκονται και τα ΑΕΙ που ήδη είναι στο κόκκινο λόγω της πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης και προσέβλεπαν με προσμονή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που τους επέτρεπαν διευκόλυνση της διαχείρισης των κονδυλίων τους.
Ειδικότερα, η διάταξη που αποσύρθηκε αφορούσε τη σύναψη συμβάσεων έργου με πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου λύνοντας τα χέρια στα Ιδρύματα στα προβλήματα που προκύπτουν για τη φύλαξη και την καθαριότητα τους.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral