Στον αέρα η Ιδιωτική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/10/2015 - 23:47 | Author: Newsroom

Παράταση προθεσμίας για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η προθεσμία για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση που λήγει σήμερα θα παραταθεί έως την Παρασκευή 23/10/2015 και έως τότε θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης.

mnec.gr

Σχέδιο για την επιβολή ΦΠΑ 23% μόνο στα ιδιωτικά σχολεία και όχι στα φροντιστήρια και στα νηπιαγωγεία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Η κυβέρνηση αναζητά λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στα παρά πέντε, καθώς σήμερα, Παρασκευή, λήγει η παράταση που είχε δοθεί από τις 8 Σεπτεμβρίου και προέβλεπε αναβολή εφαρμογής του μέτρου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πάντως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ) εάν δεν λάβει εγκαίρως το κυβερνητικό σήμα για το τι μέλλει γενέσθαι τότε είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει βάσει νόμου στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι σήμερα δεν θα υπάρξει καμία εγκύκλιος με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων να βρίσκονται στον αέρα και να απειλούνται με πρόστιμα αν δεν ενταχθούν στο καθεστώς ΦΠΑ.

newsbeast.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral