Στοιχεία-σοκ για την Ελλάδα: Πόσα παιδιά υποσιτίζονται;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/12/2015 - 19:04 | Author: Newsroom

Τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και μέσα στο 2016 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρόνοιας, Δημήτρης Καρελλάς.

«Έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015», είπε μιλώντας στο Mega και σημείωσε ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Τόνισε ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

Ο κ. Καρελλάς αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά σε «θύλακες φτώχειας» κυρίως στην Αττική.

«Αυτό όμως που θέλει το υπουργείο είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016. Για αυτό το σκοπό, τόνισε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές», είπε.

Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον αριθμό των μαθητών δημοτικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Μίλησε για 200.000 μαθητές επί συνόλου 600.000 λέγοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό.
Πηγή

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral