Στις 18 Μαΐου ξεκινάει η υποβολή των μηχανογραφικών 2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2015 - 12:13 | Author: Newsroom

Στις 18 Μαΐου, όπως γράψαμε χθες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και μια ημέρα αργότερα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ Ομάδα Α.

Το Υπουργείο Παιδείας εκτός από το πρόγραμμα των εξετάσεων έχουν προχωρήσει και στην παρουσίαση ενός χρονοδιαγράμματος ενεργειών για τους υποψηφίους. Συγκεκριμένα:

  • Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
  • Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
  • Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από ταμέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.
  • Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Να σημειώσουμε, ως news.gr, ότι φέτος η έναρξη των πανελλαδικών σχεδόν συμπίπτει χρονικά με το 2013 όταν και οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 17 Μαΐου. Το 2013 οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν στις 21 Ιουνίου ενώ τα μηχανογραφικά κατατέθηκαν το διάστημα 28 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου. Ως ημερομηνία έναρξης κατάθεσης των ηλεκτρονικών μηχανογραφικών για το 2014 ήταν η 18 Ιουνίου.

Καλόγηρος Βασίλειος

Loading...
  • europalso

    ideascentral