Στις 13:15 θα τελειώνουν τα μαθήματα στα Δημοτικά. Σε ποιά μαθήματα μειώνονται οι ώρες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2016 - 00:46 | Author: Newsroom

Εφημερίδα “Δημοκρατία”

Σενάρια που αλλάζουν άρδη το τοπίο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον υλοποιηθούν, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη λειτουργία των ολοήμερων δημοτικών σχολείων από την επόμενη διδακτική χρονιά.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας στον βωμό της εξοικονόμησης πόρων φέρεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν δημοτικά των 4 θέσεων και άνω, γεγονός που ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο σε εκατοντάδες μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, αν δεν υπάρξει κάποια εξαίρεση για τις περιπτώσεις αυτές.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες τα μαθήματα στο δημοτικό θα ολοκληρώνονται στη 1.15 το μεσημέρι, με το ωρολόγιο πρόγραμμα να διαμορφώνεται σε 30 ώρες εβδομαδιαίως από 35 που είναι σήμερα, και η πιθανή μείωση των ωρών αφορά τα μαθήματα των αγγλικών της φυσικής αγωγής, της πληροφορικής, της μελέτης περιβάλοντος κλπ.

Όσον αφορά το ολοήμερο δημοτικό, δικαίωμα συμμετοχής (δηλαδή από τη 1.15 το μεσημέρι έως τις 4.15 το απόγευμα0 θα έχουν μόνο οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι και οι δύο εργαζόμενοι.

Ωστόσο, αμφίβολο είναι κατά πόσον τα ολοήμερα σχολεία θα μπορέσουν να καλύψουν το πρόγραμμά τους, έστω και για τους λίγους μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις, αφού υπάρχουν σκέψεις στη μελέτη να απασχολούνται εκπαιδευτικοί με “περίσσευμα” ωρών, αυτοί δηλαδή που δεν εξαντλούν το ωράριο τους κατά το πρωινό πρόγραμμα.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το δημοσίευμα της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” με τίτλο “Λουκέτο σε εκατοντάδες δημοτικά!”

Loading...
  • europalso

    ideascentral