Στις 11 Σεπτεμβρίου το κουδούνι στα σχολεία του Ηρακλείου θα τα βρει…σε κατάσταση πολιορκίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2014 - 10:21 | Author: Newsroom

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου χτυπάει το πρώτο κουδούνι για χιλιάδες μαθητές και είναι άγνωστο ακόμη πως θα καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση, υλοποιώντας την πολιτική της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας εκπαίδευσης

Με αυτή την πρόταση ξεκινάει η νεα καταγγελία των εκπαιδευτικών του Νομού Ηρακλείου, την οποία υπογραφουν οι αιρετοι ΠΥΣΠΕ και ο Σύλλογος Π.Ε.

“Δ. Θεοτοκόπουλος”.

Όπως αναφέρουν το κράτος δεν πραγματοποίησε κανένα μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 4 χρόνια αποχώρησαν συνολικά, λόγω συνταξιοδότησης, 9.000 εκπαιδευτικοί και στη θέση τους έχουν διοριστεί μόνο 278, αναλογία 1/ 32. Κατά συνέπεια στο χώρο της εκπαίδευσης δεν τηρείται ούτε η αρχική μνημονιακή δέσμευση για μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ούτε η μεταγενέστερη του μεσοπρόθεσμου για μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.

“Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θετοκόπουλος» απαιτεί:
• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων.
• Την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των λειτουργικών θέσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ).
Επιπλέον, καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που με εγκύκλιο, που απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σχετικά με τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων δείχνει πως γι’ άλλη μια σχολική χρονιά προσπαθούν με αλχημείες και υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων να καλύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο:
 Για τα σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος (ΕΑΕΠ), η εγκύκλιος αναφέρει ότι το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει με τις διαθέσιμες ώρες των εκπαιδευτικών ΠΕ70 (δασκάλων) και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων! Αυτό σημαίνει πως ελαστικοποιούνται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν «λάστιχο» ανάμεσα στο πρωινό και το απογευματινό πρόγραμμα.
 Δίνει προτεραιότητα στους μαθητές των Α΄,Β΄,Γ΄ και Δ΄ τάξεων και στην ουσία αφήνει έξω του μαθητές της Ε΄& ΣΤ΄. Αυτό σημαίνει πως οι μαθητές αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμητικά δεδομένα.
 Για τα ολοήμερα τμήματα των κλασικών σχολείων αναφέρει την τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού, ακόμα και αν έχουν πολλούς μαθητές και αφού έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των πρωινών τμημάτων.
Η απόφαση αυτή οδηγεί σε υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων και νέες «τεχνητές» υπεραριθμίες στα σχολεία. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των Εκπαιδευτικών. Για το συγκεκριμένο θέμα καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία να παρέμβει άμεσα.
Ως εδώ η συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για τις πραγματικές ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης!”, καταλήγει το κείμενο

CretePlus.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral