Στήριξη της κινητοποίησης της ΔΟΕ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2017 - 14:08 | Author: Newsroom

Στήριξη της κινητοποίησης της στις 24Νοέμβρη για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δ. Μπράτης

Όπως γνωρίζετε η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 7/6/17, όταν θέσαμε το θέμα ως παράταξη, πήρε θέση και στήριξε τα αίτημα για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Με απόφαση που πήρε χθες η ΕΕ στηρίζει την κινητοποίηση της ΔΟΕ της 24ης του Νοέμβρη που έχει ως κυρίαρχο ζήτημα την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής .

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ παρέστη το προεδρείο της ΠΟΕ/ΟΤΑ το οποίο ζήτησε στήριξη της κινητοποίησής τους στις 22 του Νοέμβρη όπου ως πρώτο αίτημα υπάρχει: ” η μη καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής”.

Φυσικά η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ δεν στήριξε κινητοποίηση με τέτοιο αίτημα.Είναι ,όμως,απορίας άξιο πως ένα αίτημα 40 και πλέον χρόνων του εκπαιδευτικού και του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αναδεικνύεται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ,από πέρυσι, ως σημείο αντιπαράθεσης ,τη στιγμή που ποτέ στο παρελθόν ,ούτε στην πολυήμερη απεργία του 2006 που καθιερώθηκε ο ένας χρόνος υποχρεωτικότητας,από πλευράς τους δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral