“Στην Εκπαίδευση επιταχύνουν αντιεκπαιδευτικές αλλαγές και φτιάχνουν ένα σχολείο κάτεργο”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/02/2018 - 09:15 | Author: Newsroom

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ     Των εκλεγμένων με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πάτρας, της Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας και της ΕΛΜΕ Ηλείας

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 5:30 μμ.

στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα

Για να πορευτούμε διαδηλώνοντας στο χώρο διεξαγωγής του

” Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας”

στο χώρο πραγματοποίησης ομιλίας από τον πρωθυπουργό.

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση οργανώνει αυτά τα “αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια” σε όλη την Ελλάδα, προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν». Προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να στρατευτούν και να δείξουν ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έρχονται στην Πάτρα, έχοντας ήδη προχωρήσει στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου, απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Καμιά εμπιστοσύνη στην πολιτική και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, καμιά εμπιστοσύνη  στους  τοπικούς φορείς,  που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής  στην περιοχή μας.

Το «αναπτυξιακό τους μοντέλο» για την περιοχή μας σημαίνει ενσωματωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα «άκρα του τάφου σιωπή» για διεκδικήσεις και κατακτήσεις, σημαίνει  λυμένα τα χέρια για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε τομείς  όπως: ενέργεια, μεταφορές, κατασκευές, παιδεία, υγεία, πανεπιστημιακή και επιστημονική έρευνα, τουρισμός, αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη.

Στο χώρο της Εκπαίδευσης επιταχύνουν τις αντιδραστικές – αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με το νέο “μνημόνιο για την παιδεία” και φτιάχνουν ένα σχολείο κάτεργο. Ετοιμάζουν “νέες δομές” για τον ασφυκτικό έλεγχο του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων.

Υπονομεύουν ανοιχτά το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών μας με τις σαρωτικές αλλαγές του “νέου Λυκείου”, και την ίδια στιγμή τσακίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα επιβάλλοντας την αντιδραστική αξιολόγηση και το υποχρεωτικό εργασιακό 30ωρο.

Παρατείνουν το καθεστώς της αδιοριστίας και ετοιμάζουν νέο τρόπο για τις προσλήψεις αναπληρωτών, που ισοδυναμεί με νέα κριτήρια απόλυσης.

Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια. Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους.

Παλεύουμε και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας  στην υγεία και  την παιδεία, τη μόνιμη  και σταθερή δουλειά με ΣΣΕ χωρίς ανεργία, για ανάπτυξη της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος του λαού.

Απαντάμε μαζικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης  και των ανθρώπων της  στην περιοχή μας, που με αυτό τους το συνέδριο  προωθούν την στρατηγική του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, στη

Δυτική Ελλάδα.

 

Όλοι στη συγκέντρωση, την Τρίτη  6 Φλεβάρη, στις 5:30 μμ.

στην πλατεία μπροστά στον  Αγ. Ανδρέα

 

 

 

Πάτρα 5-2-2018

 

Αθανασόπουλος Τρύφωνας, Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ηλείας

Ανδρεανίδης Αντώνης, Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ηλείας

Θεοχάρης Δημήτρης, Δ.Σ. ΣΕΠΕ Πάτρας

Μαργαρίτης Θόδωρος, Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Μαχτσίρας Θανάσης, Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Παλαρμάς Στέλιος, Δ.Σ. ΣΕΠΕ Πάτρας

Παπαναστασίου Γιώτα, Δ.Σ. Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

 

 

 

 

 

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral