Στέγαση αναπληρωτών: To ενοίκιο ξεπερνα το μισό του μηνιαίου μισθού τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/09/2017 - 17:28 | Author: Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΔ, σε συντονισμό και συνεργασία με την ΠΕΑΔ, μετέφερε στο ΔΣ και στον πρόεδρο της ΔΟΕ το αίτημα για μετάβαση κλιμακίου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας στα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου και σε συνεννόηση με την ΟΛΜΕ να ηγηθούν προσπαθείας εξομάλυνσης του μεγάλου προβλήματος της στέγασης των .

Θυμίζουμε εδώ πως η πρόσληψη στς 5/9 μεγάλου, αλλά αναγκαίου, αριθμού είχε ως συνέπεια παρά πολλοί συνάδελφοι να βρεθούν σε νησιωτικές περιοχές σε περίοδο τουριστική, με αποτέλεσμα σε περιπτώσεις όπως στη Σαντορίνη και στη Μύκονο να παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα στην εύρεση στέγης, δεδομένης της δημοφιλίας αυτών ως τουριστικών προορισμών.

Εκεί δεκάδες συνάδελφοι υποχρεώθηκαν και υποχρεώνονται, είτε σε προσωρινή διαμονή με τεράστιο οικονομικό κόστος είτε στην καταβολή ενοικίου που ξεπερνα το μισό και παραπάνω του μηνιαίου μισθού τους.

Στα δύο νησιά οι συνάδελφοι τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβαθμιας αναγκάστηκαν να προβούν σε κινητοποιήσεις (συνεργασία ΠΑΣΑΔ – ΠΕΑΔ και τοπικών συλλόγων) για την διεκδίκηση από την Πολιτεία, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, λήψης κατάλληλων μέτρων για την ανακούφιση, όχι μόνο πρόσκαιρα αλλά και μακροπρόθεσμα, της ταλαιπωρίας των αναπληρωτών.

Ο πρόεδρος πήρε τη διαβεβαίωση πως θα γίνει προσπάθεια συντονισμού και κοινής δράσης των δύο Ομοσπονδιών για το θεμα.

ΠΑΣΑΔ

Loading...
  • europalso

    ideascentral